Aras EDAŞ'a Tepki.. Ağrı Patnos'taki Elektrik Kesintileri Protesto Edildi!

Ağrı’nın Patnos ilçesinde bir grup yurttaş, bölgede yaşanan enerji kesintilerine karşı, elektrik dağıtım şirketi Aras EDAŞ’ı protesto etti.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde bir grup yurttaş, bölgede yaşanan enerji kesintilerine karşı, elektrik dağıtım şirketi Aras EDAŞ’ı protesto etti.

Patnos'taki kronik elektrik kesintisi sorununa karşı tepki gösteren yurttaşlar, Aras EDAŞ'ın ihmallerini ve kayıtsızlığını sert bir dille eleştirirken, sorunun acilen çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Patnoslular Platformu üyeleri, Aras EDAŞ'ın ilçe binası önünde toplanarak ellerinde taşıdıkları pankartlarla tepkilerini dile getirdi.

PATNOS'UN KARANLIKLARA MAHKUM EDİLMESİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Patnos'un son günlerde enerji kesintileri nedeniyle adeta "karanlığa mahkum" edildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bu çağda bu zulüm kabul edilemez. İhmal edilmiş olan alt ve üst yapı yatırımlarının bir an önce yapılmasını istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

ALT VE ÜST YAPI YATIRIMI TALEBİ

Platform üyeleri, Patnos'taki elektrik altyapısındaki yetersizliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Açıklamada, "Sayısı gittikçe azalan biz göç etmemiş olanlar da çaresiz kalıp göç etmek istemiyoruz" denilerek, elektrik kesintilerinin bölgedeki nüfus kaybına da neden olduğu vurgulandı.

ARAS EDAŞ'IN İHMALLERİ VE KAYITSIZLIĞI

Açıklamada, Aras EDAŞ'ın Patnos'taki 50 bin elektrik abonesini göz ardı ettiği ve bu sorunların çözümü için gereken adımları atmadığı eleştirildi. Şirketin, "ilkel ve çarpık haldeki tellerin kopması ya da kötü hava koşulları" gibi gerekçelerin arkasına saklandığı ifade edildi.

ÖĞRENCİLERDEN HASTALARA KADAR ZARAR

Elektrik kesintilerinin öğrencilerin ders çalışmasından, elektrik ile çalışan iş yerlerinin faaliyetlerinin durmasına, solunum cihazına bağlı hastaların hayatlarını tehlikeye atmasına kadar pek çok olumsuz etkiye yol açtığı belirtildi.

YILARDIR SÜRÜP GİDEN BİR SORUN

Platform üyeleri, Patnos'taki yıllık ortalama elektrik kesintisinin Türkiye ortalamasının 3 katı olduğunu vurguladı. Açıklamada, bu sorunun iklim koşullarıyla açıklanamayacağı, yetkililer tarafından acil önlem alınması gerektiği ifade edildi.

MÜŞTERİ HİZMETLERİNİN YETERSİZLİĞİ

Aras EDAŞ'ın müşteri hizmetleri hattının sorunları çözmekten uzak olduğu da eleştirildi. Şirketin, abonelere yüklü miktarda fatura gönderip borçlandırdığı ancak elektrik kesintilerinden dolayı telafi etmediği vurgulandı.

Bölgeden Haberleri

Aleyna Ağgül'ün İntiharı.. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tartışmaları ve Müebbet!
Ardahan'da 'Tarihi Eser Kaçakçılığı' Operasyonu.. 8 Kişi Gözaltına Alındı!
Askeri Araç Kazası.. Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş Hayatını Kaybetti!
Yusufeli'nde Kamyon Uçuruma Devrildi.. 2 Kişi Hayatını Kaybetti!
Arıcılar Birliği Başkanı Evliyaoğlu'ndan Uyarı.. Ucuz Bal Alırken Dikkatli Olun!