Anter Anter İçin Taziye Ziyareti.. Bakırhan ve DEM Parti Heyeti Nusaybin'de!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Musa Anter’in (Apê Musa) vefat eden oğlu Anter Anter için Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen taziye merasimine katıldı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Musa Anter’in (Apê Musa) vefat eden oğlu Anter Anter için Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen taziye merasimine katıldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Musa Anter'in vefat eden oğlu Anter Anter için Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen taziyeye katıldı. 

DEM PARTİ HEYETİ TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Bakırhan’ın yanı sıra; DEM Parti Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve milletvekilleri Saliha Aydeniz, Kamuran Tanhan ve Beritan Güneş Altın’ın da bulunduğu heyet, taziyeyi kabul eden Rahşan Anter ve diğer katılımcılarla bir araya geldi. 

Taziye ziyaretinin ardından Bakırhan ve beraberindeki heyet, Musa Anter’in mezarını ziyaret etti.

MUSA ANTER'İ SAYGIYLA ANDI

Burada bir konuşma yapan Bakırhan, “Genel Merkezden arkadaşlarımızla, belediye eş başkanlarımızla, milletvekillerimizle, il ve ilçe örgütlerimizle buradayız. Anter Anter için başsağlığı diliyorum, Musa Anter’i de saygıyla, minnetle anıyorum” dedi.

APÊ MUSA'NIN MİRASI

Bakırhan, Musa Anter’in benzersiz bir insan olduğunu vurgulayarak, “Apê Musa farklı bir insandı. Mizahla, edebiyatla, hikayeyle, fıkrayla muhalefet yapan, sözünü sakınmayan biriydi. O, kimliğimizin ve kültürümüzün değerini yazılarıyla bize öğretti. Musa Anter gibi devrimci bir yurtsever katledildi. Karanlık güçler, kültürüne sahip çıkanları hedef aldılar.” dedi.

ÖLÜMSÜZLEŞEN MÜCADELE

Bakırhan, Apê Musa ve yoldaşlarının mücadelesini ileri taşımaya devam ettiklerini belirterek; “Katledenler Kürtlerin, emekçilerin yüreğinde nefretle anılıyor. Ancak Apê Musa, ölümsüzleşen bir insandır. Mücadelesi, kalemi ve yazdıkları unutulmayacak. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

"JİYAN" NAR AĞACI DİKİLDİ

Tuncer Bakırhan, ayrıca Musa Anter’in bahçesine "Jiyan" adını verdikleri bir nar ağacını dikerek, Anter’in anısını yaşatma arzusunu dile getirdi.

Bu etkinlik, Musa Anter’in hayatına ve mücadelesine olan bağlılığın bir sembolü olarak kaydedildi.

İlgili Haberler

Güncel Haberleri

Darbenin Götürdükleri.. Türkiye'nin 12 Eylül Bilançosu!
'Ermeni Kültürü'nün Simgesi.. Akhtamar Surp Haç Kilisesi'nde Tarihi Bir Gün! 
Erzurum Havalimanı'na Acil İniş.. Yolcular Arasında Korku ve Panik Hakim!