Anter Anter Hayatını Kaybetti.. Apê Musa'nın Gölgesinde Hüzünlü Bir Veda!

Anter Anter, ünlü gazeteci ve yazar Apê Musa’nın (Musa Anter) oğlu olarak 32 yıl sonra babasının katledilişinin yıl dönümünde yaşamını yitirdi. 

Gazeteci ve yazar Apê Musa’nın (Musa Anter) oğlu Anter Anter, 32 yıl önce babasının katledildiği gün hayatını kaybetti. 

Bugün sabah saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu kırsal mahallesindeki evinin banyosunda ölü olarak bulunan Anter Anter'in vefatı, ailesi ve sevenleri arasında derin bir üzüntü yarattı. 

Anter Anter, ünlü gazeteci ve yazar Apê Musa’nın (Musa Anter) oğlu olarak 32 yıl sonra babasının katledilişinin yıl dönümünde yaşamını yitirdi. 

ANTER ANTER'İN HÜZÜNLÜ VEFATI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bugün (20 Eylül) sabah saatlerinde Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu kırsal mahallesindeki evinde banyoda ölü olarak bulundu. 

Ölüm haberi ailesi ve sevenleri arasında büyük bir üzüntü yaratan Anter Anter’in cenazesi, detaylı bir otopsi yapılmak üzere Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. 

Ölümünün sebebi henüz açıklanmadı ve otopsi sonuçlarının ardından daha fazla bilgi edinilmesi bekleniyor. 

BABASININ KATLEDİLDİĞİ GÜNDE VEFAT ETTİ

Anter Anter, babası Musa Anter’in 32 yıl önce JİTEM tarafından katledildiği gün vefat etti. 

Apê Musa, bugün Diyarbakır'da katledildiği yerde anıldı. Ayrıca akşam saatlerinde Akarsu kırsal mahallesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlenmesi planlanıyordu.

DEM PARTİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Anter Anter’in vefatıyla ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı. 

Mesajda, "Musa Anter’in oğlu Anter Anter’in bu sabah Stilîlê’de yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Babası Musa Anter’in katledilişinin 32. yıldönümünde yaşamını yitiren Anter Anter’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun, halkımızın başı sağ olsun. Anter Anter’in en büyük dileği, babasının katledilmesinin faillerinin açığa çıkarılması ve yargılanmasıydı. Yürütmüş olduğu hukuk ve adalet mücadelesini sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz." ifadeleri yer aldı.

Anter Anter’in vefatı, adalet arayışının ve ikonik bir ailenin hikayesinin unutulmadığının bir göstergesi olarak Türkiye’deki hak mücadelesinin hala ne denli önemli olduğunu vurguluyor. 

..haberin uzantısı

ANTER ANTER TOĞRAĞA VERİLDİ

Sabah saatlerinde hayatını kaybeden Apê Musa’nın oğlu Anter Anter vasiyeti üzerine doğduğu köy olan Ziving’de toprağa verildi

Sabah saatlerinde Mardin’in Nusaybin ilçesi Akarsu (Sitîlîlê) kırsal mahallesindeki evinde hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Apê Musa’nın (Musa Anter) oğlu Anter Anter, vasiyeti üzerine doğduğu köy olan Ziving’de toprağa verildi.

Güncel Haberleri

Darbenin Götürdükleri.. Türkiye'nin 12 Eylül Bilançosu!
'Ermeni Kültürü'nün Simgesi.. Akhtamar Surp Haç Kilisesi'nde Tarihi Bir Gün! 
Erzurum Havalimanı'na Acil İniş.. Yolcular Arasında Korku ve Panik Hakim!
Buzları Eritme Çabası.. Erdoğan ve Sisi, Yeni Dönem için El Sıkışıyor!