Ankara'da 'TUSAŞ Tesisleri'ne Bomba ve Silahlı Saldırı.. 4 Ölü, 14 Yaralı! 

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. 

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine akşam saatlerinde silahlı ve bombalı bir saldırı gerçekleştirildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. 

ANKARA’DA TUSAŞ TESİSLERİNE BOMBA VE SİLAHLI SALDIRI!

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ankara Kazan'daki TUSAŞ tesislerinin girişinde meydana gelen patlama ve silah sesleri, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. 

Görüntülerde, gaspedilen bir ticari taksiyle tesise gelen silahlı kişilerin, giriş kapısında ateş açarak ilerlediği ve bir patlama yaşandığı görülüyor. 

Saldırının mühendislerin yoğun olarak kullandığı kapıda gerçekleştiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının terör eylemi olduğunu ve 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

PERSONEL SİGORTA ALTINA ALINDI

Saldırganların bazı personeli rehin aldığı ve güvenlik nedeniyle, çalışanların sığınaklara yönlendirildiği bildirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi ve emniyet görevlisi sevk edildi.

YAYIN YASAĞI UYGULANDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıyla ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Bu durum, olayın hassasiyeti nedeniyle kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi amacıyla alındı.

BİLGİLER RESMİ KAYNAKLARDAN TAKİP EDİLMELİ

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız," ifadelerini kullandı. Ayrıca çatışmanın devam ettiği ve saldırganların rehineleri elinde tuttuğu yönünde iddialar mevcut.

DEZENFORMASYONA DİKKAT: RESMİ AÇIKLAMALAR İZLENSİN

İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, saldırıya ilişkin asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaların takip edilmesini tavsiye etti.

SAVCILAR GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Tunç, saldırıyla ilgili bir başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olduğunu açıkladı. Saldırının, vardiya değişimi sırasında meydana geldiği de edinilen bilgiler arasında.

TUSAŞ HAKKINDA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Türkiye’de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi alanında önemli bir teknoloji merkezi konumundadır. 

Saldırının ardından, kurumun güvenliği ve çalışanları üzerinde önemli tedbirlerin alınacağı ifade ediliyor.

Kent Haberleri Haberleri

Malatya'da Şiddetli Deprem.. 5.9'luk Sarsıntı Çevre İllerde de Hissedildi!
Narin Güran'ın Ölümü.. Kimler Tutuklandı, İfadelerde Neler Yer Alıyor?
Kasım Gülpınar'dan Şok İstifa.. Yeniden Parti Değişikliği ve Gelecek Planları!
'Bir Baba, Üç Çocuk' ve Trajedinin Hikayesi.. İzmir'de Kan Donduran Katliam!