1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 265 Öğrenci Sinemayla Tanıştı
Sarıkamış'tan İstanbul'a Banka Dolandırıcılığı.. 7 Milyon Liralık Vurgun!

Sarıkamış'tan İstanbul'a Banka Dolandırıcılığı.. 7 Milyon Liralık Vurgun!

Kars, Diyarbakır ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, sosyal medya üzerinden sahte banka görevlisi kimliğiyle dolandırıcılık yapan 21 şüpheliden 9’u tutuklandı.

A+A-

Kars, Diyarbakır ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar, sosyal medya üzerinden sahte banka görevlisi kimliği kullanarak dolandırıcılık yapan 21 şüpheliden 9'unun tutuklanmasıyla sonuçlandı.

Şüpheliler, "0 faizli kredi imkanı" vaadiyle binlerce kişiyi kandırarak kötü niyetli yazılımlar aracılığıyla hesap bilgilerini ele geçiriyordu. 

KARS, DİYARBAKIR VE İSTANBUL’DA BÜYÜK OPERASYON

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars, Diyarbakır ve İstanbul’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, sosyal medya üzerinden sahte banka görevlisi kimliğiyle dolandırıcılık yapan 21 şüpheliden 9’u tutuklandı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK TUZAĞI

Şüpheliler, “0 ve düşük faizli kredi imkanı” vaadiyle binlerce kişiyi kandırarak, kötü amaçlı yazılımlarla hesap bilgilerini ele geçirdi. Çete liderinin de aralarında olduğu 9 kişi, dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.

kars-008.jpeg

SARIKAMIŞ’TA VATANDAŞIN 70 BİN LİRASI ÇALINDI

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde B.T., sosyal medya üzerinden başvurduğu kredi vaadiyle dolandırıldı. Banka görevlisi olduğunu iddia eden bir kişi tarafından kandırılan B.T., hesap şifrelerini verdi ve kısa süre sonra hesabındaki 70 bin lira çekildi.

KAPSAMLI SORUŞTURMA VE OPERASYON

Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma neticesinde, Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaklaşık 2 ay süren fiziki ve teknik takip sonucunda operasyon düzenledi.

ÇETE LİDERİ VE 20 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonda, çete lideri İ.T. dahil olmak üzere 6’sı kadın toplam 21 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve mağdur vatandaşlara ait banka bilgileri ele geçirildi.

7 MİLYON LİRALIK VURGUN

Gözaltına alınan şüphelilerin son 4 ay içinde 7 milyon liralık vurgun yaptıkları ve bu paralarla lüks yaşam sürdükleri tespit edildi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4’ü adli kontrol şartıyla, 8’i ise serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.