1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Merve Dizdar’a Cannes’da En İyi Oyuncu Ödülü
Sanatın Büyük Kaybı.. Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu Hayatını Kaybetti!

Sanatın Büyük Kaybı.. Usta Oyuncu Ahmet Uğurlu Hayatını Kaybetti!

Tabutta Rövaşata'nın Mahsun'u olarak tanınan Ahmet Uğurlu, 71 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

Tiyatro ve sinema dünyasının değerli isimlerinden Ahmet Uğurlu, aramızdan ayrıldı. 

Tabutta Rövaşata'nın Mahsun'u olarak tanınan Ahmet Uğurlu, 71 yaşında hayatını kaybetti.

Tabutta Rövaşata filmiyle tanınan ve Mahsun karakteriyle hafızalara kazınan Uğurlu, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Eşref Saati, Behzat Ç. ile Yol Ayrımı gibi başarılı yapımlarda da rol alan usta oyuncu, aynı zamanda Mustafa Uğurlu'nun abisiydi.

HEPİMİZİN İLHAM KAYNAĞIYDI

Ahmet Uğurlu'nun vefat haberi, meslektaşı Zafer Algöz tarafından duyuruldu. 

Algöz, "Büyük sanatçı, değerli ağabeyimiz Ahmet Uğurlu'yu kaybettik. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin Çobanbey mahallemizin ilk aktörü. Hepimizin ilham kaynağı… Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun. Çok büyük kayıp" ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Cem Yılmaz da Ahmet Uğurlu'nun vefat haberini alır almaz duygusal bir mesaj paylaştı: "Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı, Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim. Gençlik kahramanımızdı, mekanı cennet olsun."

ahmet-ugurlu-001.jpeg

AHMET UĞURLU

Ahmet Uğurlu, 2 Ağustos 1952 tarihinde Konya'da doğdu. İlkokuldan liseye kadar Bursa'da eğitim aldıktan sonra Gazi Üniversitesi Resim Bölümü'ne girdi. Tiyatroculuğa tesadüfen başladı ve Bursa Devlet Tiyatrosu'nda ikinci derecede rollerde oynamaya başladı. Daha sonra Ankara Hacettepe Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı ve on üç yıl boyunca devlet tiyatrosunda birçok oyunda sahne aldı. İlk sinema deneyimini Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Mine" filmiyle yaşayan Ahmet Uğurlu, yerli ve yabancı birçok ödül kazandı. Kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun abisiydi.

Ahmet Uğurlu, sanat dünyasında bıraktığı izlerle anılmaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.