1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. 'Sanat Dünyası'nın Trajik Kaybı.. Oyuncu Kenan Işık Hayatını Kaybetti!
'Sanat Dünyası'nın Trajik Kaybı.. Oyuncu Kenan Işık Hayatını Kaybetti!

'Sanat Dünyası'nın Trajik Kaybı.. Oyuncu Kenan Işık Hayatını Kaybetti!

21 Mart 2014 tarihinde trajik bir olay sonucu beyin kanaması geçirerek 10 yıl boyunca komada yaşamını sürdüren başarılı oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayata veda etti.

A+A-

10 yıl önce 21 Mart 2014 tarihinde düşerek beyin kanaması geçiren oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

21 Mart 2014 tarihinde trajik bir olay sonucu beyin kanaması geçirerek 10 yıl boyunca komada yaşamını sürdüren başarılı oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayata veda etti.

Sanat dünyası, 76 yaşındaki ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık’ın 2014 yılında geçirdiği beyin kanaması sonucu girdiği komadan çıkamayarak, bugün büyük bir kayıp yaşadı.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre; sanat kariyerine 17 yaşında tiyatro sahnelerinde adım atan Işık, televizyon tarihine damgasını vuran projelerde yer almış; 10 yıl boyunca komada yaşam mücadelesi verdikten sonra bugün hayata gözlerini yumdu.

BAŞARILARLA DOLU BİR KARİYER

Kenan Işık, 1947 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde dünyaya geldi. İlk tiyatro deneyimlerine ilkokul müsamereleriyle başlayan sanatçı, ortaokul döneminde amatör tiyatro faaliyetlerine katıldı. Eğitimi sırasında Malatya Halkevi’nde sahne alan Işık, lisede Meydan Sahnesi’nde profesyonel olarak tiyatroya adım attı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Devlet Tiyatro sanatçısı olarak kariyerine yön verdi.

ÖDÜLLER VE ULUSLARARASI BAŞARILAR

Kariyeri boyunca 30’un üzerinde ödül kazanmayı başaran Kenan Işık, 1996 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı. Yurtiçinde ve yurtdışında (ABD, Almanya, Polonya) pek çok tiyatro araştırması gerçekleştirdi. Ayrıca, çeşitli gazete ve dergilerde ‘Kültür ve Sanat’ üzerine yazıları yayımlandı. Türk Oyun Yazarları Derneği ve Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

AİLE HAYATI VE ÇOCUKLARI

İlk evliliğini Gülgün Ok ile gerçekleştiren Kenan Işık, 1980 yılında boşandı. İkinci evliliğini ise Beril Işık ile yaptı ve bu evlilikten iki oğlu dünyaya geldi; Mehmet ve Ahmet.

Ailesine olan bağlılığıyla bilinen Işık, sanat hayatını aile hayatıyla birleştirerek iki alanı da başarılı bir şekilde sürdürdü.

YAZARLIK VE YÖNETMENLİK BAŞARILARI

Kenan Işık, birçok tiyatro oyunu yazdı ve sahneye koydu. “Behçet Bey’in Fötr Şapkası”, “Bebek Uykusu” ve “Aşk Hastası” gibi eserleriyle öne çıktı. Ayrıca, yazarlık kariyeri kapsamında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın "Huzur" eseri ve Karen Blixen’in "Ölümsüz Öykü" gibi önemli yapıtları sahneye uyarladı.

TELEVİZYON KARİYERİ VE HALKLA İLİŞKİSİ

Televizyon ekranlarında, genellikle komedi ve eğlence programlarıyla dikkat çeken Kenan Işık, özellikle eski adıyla “Kim Beş Yüz Milyar İster?” yarışma programıyla geniş kitlelere ulaştı. 2005 yılında haber sunuculuğuna geçiş yapsa da, oyunculuğa olan tutkusu hızla geri döndü.

Kenan Işık, Türk tiyatrosu ve televizyon dünyasına büyük katkılar sağlamış, çok sayıda ödül kazanmış bir sanatçı olarak anılacaktır. Onun zengin sanat mirası, gelecek nesillere ilham vermeye devam edecektir. 21 Mart 2014 tarihi, sanat camiası için bir dönüm noktası olurken, Kenan Işık’ın eserleri ve katkılarıyla her zaman hatırlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.