1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor Kaymakamı Görevine Başladı
TBMM'de Yoğun Kars Gündemi.. CHP'li Vekilin Ses Getiren Çağrıları! 

TBMM'de Yoğun Kars Gündemi.. CHP'li Vekilin Ses Getiren Çağrıları! 

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı iki köyde yaşanan su krizini gündeme getirdi ve yetkililerden çözüm bulmasını istedi...

A+A-

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kağızman’ın Yukarıkaragüney ve Aşağıkaragüney köylerinde yaşanan su sıkıntısını gündeme taşıyarak, sağlık raporlarının süresiyle ilgili gündem dışı söz aldı.

CHP Milletvekili İnan Akgün Alp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı iki köyde yaşanan su krizini gündeme getirdi ve yetkililerden çözüm bulmasını istedi...

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kağızman’ın Yukarıkaragüney ve Aşağıkaragüney köylerinde yaşanan su sıkıntısına dikkat çekti. 

Alp, bu köylerde su şebekesi olmadığı için vatandaşların hala eşek sırtında su taşıdığını belirtti.

“21’İNCİ YÜZYILDA EŞEKLE SU TAŞIYORLAR!”

Alp, konuyla ilgili sert bir uyarıda bulunarak, “Yukarıkaragüney ve Aşağıkaragüney köylerinde 21’inci yüzyılda hala su şebekesi olmadığı için insanlarımız maalesef eşek sırtında su taşıyor. Bu köylerin altyapısını yapın yoksa milletimiz sizi attan indirir, eşeğe de bindirir,” dedi.

MECLİS GENEL KURULU’NDA SU KRİZİ 

CHP’li vekil, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kağızman ilçesine bağlı bu iki köyde yaşanan su krizini gündeme getirdi ve yetkililerden bir an önce çözüm bulunmasını talep etti.

..haberin uzantısı

MECLİS’TE SAĞLIK VE KÜLTÜR GÜNDEMİ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP’li İnan Akgün Alp, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sağlık raporu genelgesine atıfta bulunarak, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a da Kars ile ilgili önemli bir çağrıda bulundu.

SAĞLIK RAPORU SÜRELERİ BİR YIL UZATILDI

Alp, TBMM’de yaptığı konuşmada, Karslı bir vatandaşın süreli sağlık raporunu zamanında yenileyemediği ve bu nedenle engelli maaşının kesildiği durumu dile getirdi. 

Bu talep üzerine Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık raporlarının süresini bir yıl uzatma kararı aldı.

BAKAN ERSOY’A KARS’TAN KÜLTÜREL MİRAS ÇAĞRISI 

CHP’li İnan Akgün Alp, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Kars’ın zengin tarihî dokusu, gastronomisi ve kültürel miras ögeleriyle dikkat çektiğini belirterek, şehrin "2024 Türkiye Kültür Yolu Festivali"ne dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler