1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. CHP’den ‘Milli Eğitim Bakanı’na Tepki, Görevden Alınmalı!
'Sağlık Hizmetleri'nde Reform Çağrısı.. Koçyiğit'ten 'Sağlık Bakanı'na Sorular! 

'Sağlık Hizmetleri'nde Reform Çağrısı.. Koçyiğit'ten 'Sağlık Bakanı'na Sorular! 

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars'taki sağlık hizmetlerinin durumu ve sağlık çalışanı yetersizliği konularını Meclis gündemine taşıdı. 

A+A-

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars'taki sağlık hizmetlerinin durumu ve sağlık çalışanı yetersizliği konularını Meclis gündemine taşıdı. 

Kılıç Koçyiğit, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na hitaben sunduğu soru önergesinde, Kars'taki sağlık hizmetlerinin durumu, sağlık çalışanı yetersizliği ve sağlık hizmetlerine erişim zorluklarını ifade etti. 

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars'taki sağlık hizmetlerinin durumu ve sağlık çalışanı yetersizliği konularını gündeme getirerek, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na kapsamlı bir soru önergesi sundu. 

Önerge, Kars’taki sağlık hizmetlerinin daha erişilebilir ve nitelikli hale getirilmesi adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor. 

KOÇYİĞİT'TEN SAĞLIK HİZMETLERİNE DAİR ÖNERGE

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Kars ilindeki sağlık hizmetlerinin durumu, sağlık çalışanı yetersizliği ve sağlık hizmetlerine erişim zorlukları hakkında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kapsamlı bir soru önergesi sundu.

ÜCRETSİZ VE NİTELİKLİ SAĞLIK HİZMETİ ZORUNLULUĞU

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; önergesinde, sağlık hizmetlerinin sosyal devlet ilkeleri doğrultusunda ücretsiz, nitelikli ve anadilinde sunulmasının gerekliliğine vurgu yapan Kılıç Koçyiğit, Kars gibi çok dilli ve kırsal nüfusun yoğun olduğu bir bölgede halk sağlığı politikalarının bu gerçekler temelinde planlanması gerektiğini ifade etti. 

Ayrıca, kırsal alanlardaki yurttaşlara yönelik mobil sağlık ekiplerinin oluşturulmasının önemini belirtti.

UZMAN DOKTOR AÇIĞI VE HASTA SEVKLERİ

Kılıç Koçyiğit, Kars’ta yeterli sayıda uzman doktor ve sağlık çalışanı olmadığını belirterek, özellikle branş doktoru açığına dikkat çekti. 

Bu durumun, Kars’taki hastaların çevre illere, özellikle Erzurum’a sık sık sevk edilmesine yol açtığını ve bu durumun hem maddi hem de manevi yük oluşturduğunu vurguladı.

YOĞUN BAKIM KAPASİTESİ VE TIBBİ CİHAZLAR

Kars’ta kullanılan tıbbi cihazların durumu ve sağlık çalışanı eksikliği de önergede gündeme getirildi. 

Yoğun bakım ünitelerindeki kapasite yetersizliği nedeniyle hastaların başka illere sevk edilmesinin, Kars’taki sağlık sisteminin yapısal sorunlarına işaret ettiğini belirtti. 

Ayrıca, kırsal bölgelerde sağlık hizmetlerine erişimi artıracak projelerin gerekliliğine dikkat çekti.

ANADİLDE SAĞLIK HİZMETİ ÖNEMİ

Kılıç Koçyiğit, anadilinde sunulan sağlık hizmetinin hastaların durumlarını doğru ifade edebilmeleri açısından kritik olduğunu belirtti. 

Sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için sağlık çalışanlarının bu yönde eğitilmesi gerektiğini de ifade etti.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE GEREKEN SINIFLAMALAR

Kılıç Koçyiğit, sağlık kuruluşlarının sayısından acil sağlık hizmetlerine yönelik birçok konuyu kapsayan önergesinde, Kars’taki sağlık sisteminin eksikliklerini ve yurttaşların sağlık hizmetlerine ücretsiz ve eşit erişimin sağlanması gerektiğini vurguladı. 

Önergede yer alan sorular arasında, Kars’ta görev yapan sağlık çalışanlarının sayısı ve uzmanlık alanları gibi detaylar da yer aldı. 

Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in önergesinin, Kars’ta sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve sağlık sisteminin eksikliklerinin giderilmesi için gerekli adımların atılması yönünde bir çağrı niteliği taşıdığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.