1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sultan Tavuğu Fiyatı ve Görüntüsü ile Dikkat Çekiyor
RTÜK, Açık Radyo'nun 'Yayın Lisansı'nı İptal Etti.. İfade Özgürlüğü Tartışmaları!

RTÜK, Açık Radyo'nun 'Yayın Lisansı'nı İptal Etti.. İfade Özgürlüğü Tartışmaları!

Açık Radyo, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından karasal yayın lisansının resmi olarak iptal edildiğini duyurdu. 

A+A-

Açık Radyo, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından karasal yayın lisansının resmi olarak iptal edildiğini duyurdu. 

Açık Radyo'nun yaptığı açıklamada, "Radyomuz, tamamen bürokratik ve teknik bir gerekçeyle ifade özgürlüğünden mahrum bırakılıyor" ifadelerine yer verildi.

RTÜK, AÇIK RADYO'NUN KARASAL YAYIN LİSANSINI İPTAL ETTİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), daha önce "Ermeni soykırımı" söylemleri gerekçesiyle Açık Radyo’ya 5 gün süreyle idari para cezası ve yayın durdurma kararı vermişti. Bu karar üzerine Açık Radyo, hukuk mücadelesine başladı ve Ankara 21. İdare Mahkemesi, 8 Temmuz 2024 tarihinde 'yürütmeyi durdurma kararı' verdi. Ancak bu karara RTÜK itiraz etti.

YAYIN İPTALİ HAKKINDA YENİ GELİŞMELER

Açık Radyo, yaptığı son duyuruda 27 Eylül 2024 tarihinde Ankara 21. İdare Mahkemesi tarafından verilen yeni kararın, “yürütmenin durdurulması isteminin reddine” dair olduğunu belirtti. Bu durumda, yasal itiraz süreçlerinin devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, RTÜK’ün 3 Temmuz 2024 tarihli toplantısında aldığı ve daha önce tebliğ edilmemiş olan "yayın lisansının iptali" kararı 11 Ekim 2024 tarihinde kendilerine ulaştı.

YAYIN KAPANMASI VE GELECEK UMUTLARI

Bu gelişmelerle birlikte, Açık Radyo'nun 30 yıldır sürdürdüğü karasal yayının, RTÜK tarafından iptal edileceği bildirildi. Açık Radyo, karasal yayının sona ermesinin geçici olduğunu ve yasal mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

AÇIK RADYO’NUN SOSYAL ETKİSİ

Açık Radyo, önümüzdeki ay 30. yayın yılına girecek. Radyonun, çevre, iklim mücadelesi, halk sağlığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda önemli bir platform sunarak, sadece radyo frekanslarıyla sınırlı kalmayıp birçok alanda bağımsız bir mecra olarak görevine devam edeceği belirtildi.

KAMUOYUNA ÇAĞRI

Açık Radyo, tüm dinleyicilerini ve uluslararası kamuoyunu, Türkiye'de basın ve yayın özgürlüğü adına bu RTÜK kararına karşı daha da güçlü bir şekilde ses çıkarmaya davet etti. "Kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine Açık Radyo!" mesajıyla, bağımsız seslerin önemini bir kez daha vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.