1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’da Mayına Basan Kişi Yaralandı
Politik Savaşa Dönüşen Eleştiriler.. CHP Kars İçindeki İkilik ve Soğuk Savaş!

Politik Savaşa Dönüşen Eleştiriler.. CHP Kars İçindeki İkilik ve Soğuk Savaş!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars'ta, eski ve yeni il başkanları arasında sıcak tartışmalar yaşanıyor. 

A+A-

CHP Kars'ta eski ve yeni il başkanları arasında yaşanan tartışmalar, partinin iç dinamiklerini ve geleceğini etkileyecek bir çatışma ortamı yaratmış durumda. 

Eski il başkanı Mustafa Aras, mevcut il başkanı Onur Uludaşdemir'in dersini dışındaki etkinliklere fazla zaman ayırdığını ve Kars’ın yerel sorunlarına duyarsız kaldığını öne sürdü. 

Bu durum, parti içerisinde bir soğuk savaşın belirtisi olarak yorumlanırken; Uludaşdemir ise eleştirilere yanıt vererek, Aras'ın iddialarının asılsız olduğunu ve bilgi eksikliği nedeniyle bu tür eleştirilerin yapıldığını savundu. 

CHP'DE GÜNDEM.. POLEMİK!

İki başkan arasındaki bu gerilim, partinin yerel yönetimi ve toplumla olan ilişkilerini etkileyebilir. Her iki tarafın da açıklamaları, CHP Kars içindeki güç mücadelelerinin arttığını ortaya koyuyor. Bu gerginlik, partinin Kars'taki etkinliğini ve kamuoyundaki algısını doğrudan etkileyebilir. CHP’nin geleceği açısından önemli bir süreçten geçtiği söylenebilir ve bu olaylar, partinin nasıl bir yön çizeceğini de belirleyecektir.

chp-015.jpeg

İşte PolitiKARS’ın derlediği ayrıntılar ve kulis detayları.. 

ESKİ VE YENİ İL BAŞKANLARI ARASINDA SOĞUK SAVAŞ! 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars'ta, eski ve yeni il başkanları arasında sıcak tartışmalar yaşanıyor. 

CHP Kars eski İl Başkanı Mustafa Aras, sosyal medya üzerinden mevcut il başkanı Onur Uludaşdemir’in partinin Kars'taki etkinliklerini ihmal ettiğini iddia etti. Aras, açıklamalarında Uludaşdemir’in sürekli olarak il dışındaki tatil beldelerinde vakit geçirdiğini ve Kars sorunlarına karşı duyarsız kaldığını ifade etti.

KARS’TA YETKİLERİ YETERSİZ!

Mustafa Aras, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Kars İl Başkanı: Keşke bizlere söyleseydin ki ben İl Başkanı olunca, bütün zamanımı Kars'ın dışında tatil beldelerinde geçireceğim.” 

Ayrıca, yeni il başkanının Kars'taki sorunları dile getirmeme konusundaki tutumunu eleştiren Aras, “Bu güne kadar tüm Türkiye'de yapılan İl danışma kurulu hala Kars'ta yapılmadı.” dedi.

ULUDAŞDEMİR'DEN CEVAP GELDİ

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Aras'ın açıklamalarına yerel basında çıkan açıklamasıyla sert bir yanıt verdi. 

Uludaşdemir, sosyal medyada ve basında çıkan asılsız haberler nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettiğini belirtti. “Öncelikle, eleştirilerin yazım ve imla kurallarına uygun yapılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece yanlış anlaşılmaların önüne geçilebilir.” ifadelerini kullandı. 

DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI TARTIŞILIYOR

Uludaşdemir, İl Danışma Kurulu toplantılarının zamanlamasına dair eleştirilerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığını açıkladı.

“İlçe Danışma Kurulları tamamlanmadan İl Danışma Kurulu’nun toplanamayacağını bilmemek, uzun yıllar il başkanlığı yapmış birisi açısından talihsiz bir durum.” dedi. 

Ayrıca, yönetim kurulundaki kişilerin seçim sürecinin demokratik bir şekilde gerçekleştiğini vurguladı.

TATİL ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Uludaşdemir, tatil eleştirilerine de değinerek, “Siyaseti bir iş veya rant alanı olarak görmediğimi tekrar belirtmek isterim. Siyaset benim için bir hizmet alanıdır.” ifadelerini kullandı. 

Uludaşdemir, iş ve sosyal hayat dengesini sağlamanın önemine vurgu yaparak, dinlenme hakkının her bireyin edineceği bir hak olduğunu belirtti.

PARTİDE GÜÇ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

Uludaşdemir, yıllardır CHP içinde verilen mücadelelerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. 

“Siyaset, emek ve fedakârlık gerektiren bir alandır. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

CHP Kars içindeki bu gerginlik, siyasi iktidar mücadelesinin sadece bir yansıması olarak görünürken, partinin geleceği açısından da belirsizlik yaratıyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler