1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Pınarbaşı Diken Üstünde.. CHP Üyesi Şerafettin Bahadır'a Silahlı Saldırı!
Pınarbaşı Diken Üstünde.. CHP Üyesi Şerafettin Bahadır'a Silahlı Saldırı!

Pınarbaşı Diken Üstünde.. CHP Üyesi Şerafettin Bahadır'a Silahlı Saldırı!

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den belediye meclis üyesi adayı olan Şerafettin Bahadır, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. 

A+A-

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den belediye meclis üyesi adayı olan Şerafettin Bahadır, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. 

Bahadır, önce otomobilinden indirilip darp edildi, ardından kızının yanında silahlı saldırıya maruz kaldı. 

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlerinin itiraz üzerine yenilendiği bir dönemde CHP üyesi Şerafettin Bahadır, silahlı saldırıya uğradı.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; CHP üyesi Şerafettin Bahadır'ın otomobilinin kimliği belirsiz kişiler tarafından durdurulduğu; önce darbedilip, ardından tabancayla ayağından vurulduğu belirtildi. 

Önceki gün (21 Haziran) akşam saatlerinde saldırıyı gerçekleştiren kişilerin, Pınarbaşı’nın eski MHP’li belediye başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve beraberindekiler olduğu iddia ediliyor. 

Bahadır’ın yakınları, “2 aydır tehdit ediyorlar. Hepsi kayıtlı. Bunlar tetikçi” ifadelerini kullanıyor. 

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Bahadır, sağlık ekiplerince Pınarbaşı Devlet Hastanesine kaldırıldı. İlk tedavisi yapılan Bahadır, Kayseri Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ağır yaralı olduğu öğrenilen Bahadır'ın yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Olayla ilgili incelemenin devam ettiği kaydedildi.

SALDIRININ ARKA PLANI

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki seçim, MHP’nin itirazı sonucu iptal edilmiş ve yeniden sandık kurulmuştu.

Yenilenen seçim sonrası CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy, MHP’nin adayı Menduh Uzunoğlu ise 6 bin 494 oy almıştı.

Şerafettin Bahadır’ın, seçim sonrası oynadığı “Topal” adı verilen oyun havası, MHP’li eski başkan Menduh Uzunluoğlu’na gönderme olarak yorumlanmıştı. 

TEPKİLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıya ilişkin, “Bu kez de suçsuz günahsız bir insana, kız çocuğunun yanında savunmasızken, sopalarla saldırıp kurşun sıktılar. Bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Biz, bu saldırıya karşı da metanetli duracak, sakinliğimizi koruyacağız” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Bahadır’a yapılan saldırıyı kınadı ve faillerin adalet önüne çıkarılması için çaba göstereceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.