1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. "Ulusal Belgesel" ve "Kısa Film" Kategorileri Belirlendi
Oyunculuğun Efsane İsmi.. Donald Sutherland Hayatını Kaybetti!

Oyunculuğun Efsane İsmi.. Donald Sutherland Hayatını Kaybetti!

Açlık Oyunları (The Hunger Games) ve Karanlığın Gölgesi (Don’t Look Now) gibi filmlerin yıldızı aktör Donald Sutherland (88) hayatını kaybetti. 

A+A-

Açlık Oyunları (The Hunger Games) ve Karanlığın Gölgesi (Don’t Look Now) gibi filmlerin yıldızı aktör Donald Sutherland (88) hayatını kaybetti. 

Toplamda 200’den fazla filmde rol alan ünlü aktör Donald Sutherland, 88 yaşında hayatını kaybetti. 

Açlık Oyunları (The Hunger Games) ve Karanlığın Gölgesi (Don’t Look Now) gibi filmlerin yıldızı olan Sutherland’ın ölüm haberini oğlu Kiefer duyurdu. 

Kiefer, babasının sinema tarihindeki en önemli aktörlerden biri olduğunu düşündüğünü ifade etti.

'SİNEMA DÜNYASI'NIN KAYBI 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; kariyeri boyunca, Klute ve The Hunger Games gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan Donald Sutherland, Kore Savaşı’ndaki sağlık görevlileri hakkındaki 1970 yapımı MASH filminde cerrah Hawkeye Pierce rolüyle de önemli bir iz bıraktı. 

donald-sutherland.jpeg

Donald Sutherland, 17 Temmuz 1935 tarihinde Kanada’nın New Brunswick kentinde doğdu. 

Londra Müzik ve Dram Sanat Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra 1967 yılında gösterime giren aksiyon filmi The Dirty Dozen’da başrol oynadı. 

Jane Fonda, birlikte rol aldığı Klute filmindeki performansıyla Oscar kazandı. Ayrıca, 1973 yapımı Don’t Look Now filmindeki sahnelerle ilgili bazı söylentiler olsa da, Sutherland bu iddiaları yalanladı.

Donald Sutherland, kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol aldı. 2000’li yıllarda televizyona yönelerek dizilerde de boy gösterdi. 

Dört oğlu ve bir kızı olan Sutherland, kariyerinde pek çok dizi ve filmde rol almasına rağmen, hiçbir zaman Oscar’a aday gösterilmedi. Ancak 2017’de Oscar Onur Ödülü’nü aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.