1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 'Otomotiv Sektörü'nde Düzenlemeler.. 6 Ay 6 Bin Kilometre Süresi Uzatıldı
'Otomotiv Sektörü'nde Düzenlemeler.. 6 Ay 6 Bin Kilometre Süresi Uzatıldı

'Otomotiv Sektörü'nde Düzenlemeler.. 6 Ay 6 Bin Kilometre Süresi Uzatıldı

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründeki önemli düzenlemelerin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu.

A+A-

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarının 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründeki önemli düzenlemelerin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Bu kapsamda, ikinci el araç alım-satımında "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarının devam edeceği bildirildi.

GÜVENLİK PAKETİ UYGULAMALARI ERTELENDİ

Bakanlık ayrıca, Avrupa Birliği'nin (AB) araçların daha güvenli ve standart donanımlarında bu güvenlik paketlerini ekleyerek üretim yapmaları yönünde yapılmış düzenlemelerin 31 Ağustos'a ertelendiğini açıkladı.

FİYAT İSTİKRARI VE ADIL BİR PİYASA YAPISI HEDEFLENİYOR

Açıklamada, otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat oluşumları ve stokçuluk faaliyetlerini önlemek için alınan tedbirlerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı. Bu doğrultuda, "6 ay-6 bin km" ve "ilan kısıtlaması" düzenlemelerinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatılmasına karar verildiği bildirildi.

KONTROLLER VE YAPTIRIMLARA DEVAM EDİLECEK

Bakanlık, bu düzenlemelere uyulmaması halinde otomobil yetkili bayileri ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uyguladığını açıkladı. Denetim ve yaptırımların bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

TÜKETICILER VE SEKTÖR IÇIN SONUÇLAR

Bakanlık, bu düzenlemeler sayesinde; sıfır araçların ikinci ele düşürülerek satışa sunulmasının önlendiği, sıfır araç arzının artırılarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin araçlara erişebildiği ve spekülatif fiyat artışlarının engellenerek, tüketici mağduriyetlerinin de ortadan kaldırıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.