1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. YKS'ye Girenlere Çağrı.. Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Seçimi Yapılmalı!
YKS'ye Girenlere Çağrı.. Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Seçimi Yapılmalı!

YKS'ye Girenlere Çağrı.. Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Seçimi Yapılmalı!

ÖSYM, YKS'ye katılan adayların 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında eğitim bilgilerini kontrol etmesi ve seçmesi gerektiğini duyurdu.

A+A-

ÖSYM'den YKS'ye Girenlere Çağrı.. Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Seçimi Yapılmalıdır!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencileri önemli bir konuda uyardı.

ÖSYM, YKS'ye katılan adayların 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında eğitim bilgilerini kontrol etmesi ve seçmesi gerektiğini duyurdu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; bu işlemin 28 Haziran 2024 saat 16.00'ya kadar tamamlanması gerekmektedir. Aksi takdirde, adayların yerleştirme sürecinde sorunlar yaşanabilir.

EĞİTİM BİLGİSİ KONTROLÜ VE GÜNCELLEME SÜRECI

ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, 2024-YKS değerlendirme işlemlerinde adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgileri kullanılmaktadır. Bu nedenle, 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında adayların Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) bulunan "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden eğitim bilgilerini kontrol etmeleri ve gerekli güncellemeleri yapmaları gerekmektedir.

EĞITIM BİLGİSİNDE HATA VEYA EKSİKLİK OLANLARIN YAPACAĞI İŞLEMLER

Eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünen adaylar, şu adımları takip etmelidir:

  • Mezun oldukları/olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul sistemi üzerinden düzelttirilmeli.
  • Daha sonra, 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden düzeltilen eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2024 saat 16.00'ya kadar onaylamalıdır.

E-OKUL'A EKLENEMEYECEKLERİN YAPACAĞI İŞLEMLER

Eğitim bilgisi e-okul'a eklenemeyecek durumda olan adaylar ise şu adımları izlemelidir:

  • Eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeliler.
  • Sonrasında "https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle" adresinden bu eğitim bilgilerini seçerek 28 Haziran 2024 saat 16.00'ya kadar onaylamaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

- Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır.

- Eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri 28 Haziran 2024 tarihinde saat 16.00'da sona erecek olup adayların bu tarihler arasında yapmış olduğu son seçim dikkate alınacaktır.

- OBP'ye ilişkin işlemlerin yapıldığı tarihte adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa bu eğitim bilgisi kullanılacaktır. Birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçilen eğitim bilgisi, bu eğitim bilgileri arasında ise adayın bu eğitim bilgisi kullanılacaktır.

- Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi, bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında bulunmuyor ise adayın en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.

ÖSYM, YKS'ye giren tüm adayların eğitim bilgisi kontrolü, seçimi ve onaylaması konusunda 28 Haziran 2024 saat 16.00'ya kadar harekete geçmelerini istiyor.

Bu işlemin zamanında tamamlanmaması, adayların yerleştirme sürecinde sorunlar yaşamasına neden olabilir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.