1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta ‘İş Forumu’ Toplantısı
Müfredata Karşı Çıkanlar.. Eğitim Sen Kars Şubesi'nin Mücadele Çağrısı!

Müfredata Karşı Çıkanlar.. Eğitim Sen Kars Şubesi'nin Mücadele Çağrısı!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kars Şubesi, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı verilen eğitim müfredatı değişikliklerini basın açıklamasıyla protesto etti. 

A+A-

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kars Şubesi, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı verilen eğitim müfredatı değişikliklerini basın açıklamasıyla protesto etti. 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim Sen Kars Şubesi adına Başkanı Hakan Topçu, müfredat değişikliklerinin öğrencilerin eleştirel düşünme yeteneklerini köreltmeyi amaçladığını belirtti.

EĞİTİM SEN KARS ŞUBESİ’NDEN EĞİTİM MÜFREDATI PROTESTOSU 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Müfredat değişikliklerinin bilimsel eğitimi geri plana ittiğini ve tek adam rejiminin siyasal ve ideolojik hedeflerini eğitim müfredatına yerleştirdiğini ifade eden Topçu; bilim, tarih, felsefe ve sanat derslerinin içeriğinin ‘sadeleştirildiğini’ ve 12 Eylül darbecilerinin ‘Türk-İslam sentezi’ yaklaşımının müfredata dahil edildiğini söyledi.

LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİM VURGUSU 

Eğitim Sen, eğitim müfredatının laik ve bilimsel içerikte olması gerektiğini vurgulayarak, anadili eğitimini esas alan çok dillilik temelli yeni ve demokratik bir müfredatın hazırlanması gerektiğini belirtti. 

egitim-sendika.jpg

Sendika, mevcut müfredatın laiklik ve bilim karşıtı olduğunu ve bu nedenle reddedildiğini açıkladı.

MÜFREDAT DEĞİŞİKLİKLERİNE KARŞI MÜCADELE 

Eğitim Sen, müfredat değişikliklerine karşı öğrenciler, veliler ve kamuoyu ile birlikte mücadele edeceğini duyurdu. 

Topçu, eğitim müfredatının iktidarın siyasal çizgisine paralel şekilde hazırlandığını ve bu durumun toplumun farklı kesimleri tarafından tepkiyle karşılandığını ifade etti.

EĞİTİMDE BİLİMSEL VE LAİK YAKLAŞIMIN ÖNEMİ 

Eğitim Sen Kars Şubesi, eğitimde bilimsel ve laik yaklaşımın önemine dikkat çekerek, müfredatın çocuk ve gençlerin çok yönlü gelişimine hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. 

Sendika, eğitim müfredatının bireycilik, milliyetçilik, dini-milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş bir dil kullanmaktan kaçınması gerektiğini belirtti.

YENİ MÜFREDAT TASLAĞINA TEPKİLER 

Yeni müfredat taslağının ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ olarak adlandırılmasının tesadüf olmadığını ve iktidarın siyasal ideolojisini yansıttığını ifade eden Eğitim Sen Kars Şubesi, müfredat değişikliklerinin öğrencilere düşünmeyi, sorgulamayı, eleştirmeyi ve itiraz etmeyi öğretmek yerine itaatkâr nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.