1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. 'Milli Hassasiyetler'in Gölgesinde.. Suavi'nin Seydişehir Konseri İptal Edildi!
'Milli Hassasiyetler'in Gölgesinde.. Suavi'nin Seydişehir Konseri İptal Edildi!

'Milli Hassasiyetler'in Gölgesinde.. Suavi'nin Seydişehir Konseri İptal Edildi!

Seydişehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Suavi'nin konserinin programdan çıkarıldığı görüldü. 

A+A-

Ünlü sanatçı Suavi’nin 30 Ağustos’taki Seydişehir konseri, MHP Beykoz İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları'nın hedef göstermesi sonrası iptal edildi. 

Seydişehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, Suavi'nin konserinin programdan çıkarıldığı görüldü. 

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu'nun açıklamaları, etkinliğin iptaline zemin hazırladı.

SUAVİ'NİN SEYDİŞEHİR KONSERİ İPTAL OLDU

Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt, iptalin nedenini “milli hassasiyetler” olarak tanımladı. 

Bozkurt, “30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Suavi konserinin milli hassasiyetlerimize uymadığı gerekçesiyle belediyeyle görüşmeler yapıldı ve sonuçta konser iptal edildi” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYEDEN TEK TARAFLI İPTAL

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Suavi'nin avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Suavi’nin konseri, MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin yalan ve nefret dolu açıklamaları üzerine CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir” ifadelerine yer verdi. 

SANATÇILARA YÖNELİK SALDIRILAR VE NEDENLERİ

Suavi’ye yönelik düzenlenen linç kampanyasına dikkat çeken Alınak, müvekkilinin son zamanlarda hedef alındığını belirterek, “Suavi'nin konseri, MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündeme getirilen nefretin etkisiyle iptal edilmiştir. Bu karar, sanatçılara yönelik sistemli bir saldırının parçasıdır” dedi.

KAMUOYLUNA MESAJ

Suavi’nin şarkılarının eninde sonunda her yere ulaşacağını vurgulayan Alınak, sanatçılara yönelik saldırılara karşı bir tepki çağrısı yaparak, “Bu saldırılara boyun eğmek, benzeri saldırıları körükleyecektir. Bu durumu sorgulamak ve sorumluluk almak adına CHP genel merkezini uyarıyoruz” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte de ülkücü bir grup, sanatçıya saldırı girişiminde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler