1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SELİM

  4. Selim'de Korkunç Kaza ve Can Pazarı.. 8 Yaralı, 3'ü Hayati Tehlikede!
Kars ve Çevresindeki İllere 'Sağanak Yağmur' Uyarısı.. Hazırlıklı Olun!

Kars ve Çevresindeki İllere 'Sağanak Yağmur' Uyarısı.. Hazırlıklı Olun!

Meteoroloji'nin 5 Eylül hava durumu raporunda, Kars'ın aralarında olduğu çok sayıda il için yağış uyarısı yapıldı.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 Eylül 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yayınladı.

Meteoroloji'nin 5 Eylül hava durumu raporunda, Kars'ın aralarında olduğu çok sayıda il için yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 Eylül 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için ve özellikle Kars’ında aralarında olduğu çok sayıda il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 Eylül 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin pek çok bölgesinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacağına dair uyarılarda bulundu.

Özellikle Kars’ın da dahil olduğu iller için yapılan bu açıklama, yurttaşları olası hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları yönünde bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

HANGİ BÖLGELERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR?

Meteorolojik verilere göre; Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Konya, Sinop, Amasya, Artvin, Samsun, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Erzurum ve Kars'ta gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Hava sıcaklıklarının ise ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Yurdun kuzeydoğu ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği öngörülüyor.

HAVA DURUMU DETAYLARI

Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak beklenmektedir. Özellikle Ordu, Giresun, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağışların yaşanması olasıdır.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normalleri etrafında kalırken, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu ve doğu kesimlerde ise yer yer güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar beklenmektedir.

OLASI RİSKLER VE ÖNERİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlara karşı ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi durumlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Bu nedenle, olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri almak, büyük önem taşımaktadır.

BÖLGELERİN HAVA DURUMU

- MARMARA: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

- EGE: Parçalı ve az bulutlu, güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçmesi öngörülüyor.

- AKDENİZ: Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

- İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, bazı kesimlerde ise yerel sağanaklar öngörülüyor.

- BATI KARADENİZ: Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel sağanakların beklenmesi tahmin ediliyor.

- ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Bu bölgelerde yerel olarak sağanak yağışlar beklenmektedir.

- DOĞU ANADOLU: Yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar etkili olabilir.

- GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batıda yer yer parçalı bulutlu hava öngörülüyor.

5 eylül 2024 tarihli hava durumu raporu, vatandaşları buna göre hazırlıklı olmaya davet ediyor. Özellikle yağışlı ve fırtınalı havalarda dikkatli olmak büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler