Meteoroloji'den Sarı Kod.. Kars ve 8 İl İçin Kuvvetli 'Yağış' Uyarısı!

Meteoroloji'den Sarı Kod.. Kars ve 8 İl İçin Kuvvetli 'Yağış' Uyarısı!

Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 19 Temmuz 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yayınladı. 

Meteoroloji'nin 8 Temmuz hava durumu raporunda, Kars'ın aralarında olduğu 8 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

8 İL İÇİN SARI KODLU UYARI!

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 19 Temmuz 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için ve özellikle Kars’ında aralarında olduğu 8 il için 'sarı kod' yayımlayarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji'den 8 il için sarı kodlu uyarı geldi. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SARI KOD NEDİR?

Sarı kod, havada "potansiyel tehlike" durumuna işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. 19 Temmuz'da 8 il için sarı kodlu uyarı verilirken hava sıcakları yüksek seyrine devam edecek.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Bolu, Karabük, Ordu ve Hakkâri çevreleri ile Van’ın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. 

Rüzgârın, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Özellikle sarı kodlu uyarı verilen bölgelerde dikkatli olunmalı ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli davranmak gerektiği vurgulandı.

..haberin uzantısı

KARS’TA SEL

Kars’ta sağanak yağmur ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, yağışların etkili olduğu 2 köy sular altında kaldı. 

Kars’ta son günlerde etkili olan yağmur, tarım arazilerine zarar verirken, şiddetli yağmur sonrası meydana gelen sel ise ev, ahır ve araçları sular altında bıraktı.

Kars’ın Selim ve Kağızman ilçelerinde etkili olan yağmur sonrası oluşan sel Büyük Oluklu ve Selim Yukarı Kotanlı köyünde yağmur sonrası oluşan sel, evleri sular altında bırakırken, evlerdeki eşyalar ise kullanılamaz hale geldi.

Araçların da sular altında kaldığı köylerde ekili tarım arazileri de zarar gördü. Sel sularından zarar gören köylerde hasar tespit çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.