1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Konsolos Guliyev'in '20 Ocak' Açıklaması
Meteoroloji’den Kuvvetli Rüzgar ve Sağanak Uyarısı.. Tedbirli Olun!

Meteoroloji’den Kuvvetli Rüzgar ve Sağanak Uyarısı.. Tedbirli Olun!

Kars’ın kuzey kesimleri ile Ardahan ve Artvin'in büyük bir bölümünde gök gürültülü sağanak yağış ve lokal dolu bekleniyor. 

A+A-

Kars, Ardahan ve Artvin için kuvvetli sağanak ve lokal dolu yağışı uyarısı yapıldı. 

Bölge halkının ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

21 Haziran 2024 günü Kars’ın kuzey kesimleri ile Ardahan ve Artvin'in büyük bir bölümünde gök gürültülü sağanak yağış ve lokal dolu bekleniyor. 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; bugün (21 Haziran) Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin ve Ardahan çevreleri, Denizli’nin güneyi, Muğla’nın iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

Yurttaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar olasılığına karşı uyanık olmaları gerektiği kaydedildi.

Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı; ülke genelinde hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

SICAKLIK

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden hafif esen rüzgar, Akdeniz’de güney yönlerden ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgar bekleniyor. Yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi muhtemel.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA.. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi muhtemel.

EGE.. Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. İç kesimler yer yer parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinde Denizli’nin güneyi ve Muğla’nın iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi muhtemel.

AKDENİZ.. Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. İç ve doğu kesimler yer yer parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinde Antalya’nın batısının iç kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İÇ ANADOLU.. Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Kuzeydoğu kesimler yer yer parçalı bulutlu olacak.

BATI KARADENİZ.. Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. İç ve doğu kesimler yer yer parçalı bulutlu olacak. Sabah saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ.. Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

DOĞU ANADOLU.. Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kars'ta ise günün en yüksek sıcaklığı 27 °C olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU.. Az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.