Meteoroloji'den Alarm.. Kars, Iğdır ve Ağrı İçin 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı!

Meteoroloji'den Alarm.. Kars, Iğdır ve Ağrı İçin 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı!

Kars’ın kuzey kesimleri ile Iğdır ve Ağrı için kuvvetli sağanak yağış, dolu ve sel uyarısı yapıldı. 

A+A-

Kars, Iğdır ve Ağrı için kuvvetli sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldı. 

Bölge halkının ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

2 Temmuz 2024 günü Kars’ın kuzey kesimleri ile Iğdır (Tuzluca) ve Ağrı’nın güneydoğusunda gök gürültülü sağanak yağış ve dolu bekleniyor. 

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; bugün (2 Temmuz) saat 11.00 ile 24.00 arasında ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar olasılığına karşı vatandaşların uyanık olmaları gerekiyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği; yağışların Kars, Ağrı ve Iğdır’ın yükseklerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgarın Kars ve bölge genelinde kuzeyli ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; yağış anında ise yer yer kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

UYARILAR VE ÖNLEMLER

Meteoroloji’den yapılan uyarıda ise Kars ve Ağrı çevreleri, Iğdır’ın yüksek kesimleri ve Tuzluca ilçesinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden; sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları önemle istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.