1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Talihsiz Olay.. Cam Silerken 4'üncü Kattan Düşen Çocuk Ağır Yaralandı!
Meteoroloji'den Sarı Kod.. Kars ve 13 İl İçin Kuvvetli 'Yağış' Uyarısı!

Meteoroloji'den Sarı Kod.. Kars ve 13 İl İçin Kuvvetli 'Yağış' Uyarısı!

Meteoroloji'nin 8 Temmuz hava durumu raporunda, Kars'ın aralarında olduğu 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Temmuz 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yayınladı. 

Meteoroloji'nin 8 Temmuz hava durumu raporunda, Kars'ın aralarında olduğu 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

13 İL İÇİN SARı KODLU UYARI!

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 8 Temmuz 2024 tarihli hava durumu raporunda Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için ve özellikle 13 il için 'sarı kod' yayımlayarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

Doğu Karadeniz ile Samsun'un doğusu, Ordu, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SARI KOD NEDİR?

Sarı kod, havada "potansiyel tehlike" durumuna işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.

UYARILAR

Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Bolu, Samsun, Amasya, Ordu, Tokat ve Sivas çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta Karadenizde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklar ise batı, güney ve iç kesimlerde 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde, Doğu Anadolu'nun doğusunda 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji, Ağrı, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Muş, Ordu, Samsun, Trabzon, Van, Bayburt ve Ardahan illerini sarı kodlu uyarıya dikkat çekerek gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Özellikle sarı kodlu uyarı verilen bölgelerde dikkatli olunmalı ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli davranmak gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.