1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Emlakta Yeni Dönem.. E-Devlet'ten Yapılacak Zorunlu Yetkilendirme!
Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!

Merkez Bankası Devam Dedi... 'Politika Faizi'ni Yüzde 50'de Sabit Tuttu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu.

Para Politikası Kurulu tarafından alınan bu karar, enflasyon gelişmeleri ve piyasa dinamikleri üzerine gerçekleştirilen değerlendirmelere dayandırıldı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayı için beklenen faiz kararını duyurdu ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; karar metninde, aylık enflasyon verilerinin ana eğiliminde belirgin bir değişim olmadığı vurgulandı. Ağustos ayına ait aylık enflasyon göstergeleri, enflasyonist etkilerin azaldığını belirtirken, temel mal enflasyonunun düşük seyrini sürdürdüğü ifade edildi. Hizmet enflasyonundaki iyileşmenin ise son çeyrekte gerçekleşmesi bekleniyor.

Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının hala risk unsuru olduğunu belirtti. Para politikasındaki kararlı duruşun, yurt içi talepte dengelenme ve Türk lirasında reel değerlenmeye katkı sağlayacağı belirtildi.

SIKI PARA POLİTİKASI SÜRECEK

Kurul, sıkı para politikası duruşunun, aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar devam edeceğini ifade etti. Ayrıca, enflasyonda öngörülebilecek olumsuz bir gelişme olması durumunda, para politikası araçlarının etkili şekilde kullanılacağı da kaydedildi.

KREDİ VE MEVDUAT PİYASALARI HIZLA İZLENECEK

Para politikası kararları, kredi ve mevduat piyasalarında beklenmedik gelişmelere karşı dikkatlice değerlendirilecek ve ihtiyaç duyulduğunda makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. TCMB, likidite koşullarını önemli gelişmeler doğrultusunda yakından takip edeceğini duyurdu.

PARASAL SIKILAŞTIRMA ETKİLERİ GÖZ ÖNÜNDE TUTULACAK

Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini azaltacak koşulları sağlamaya yönelik politikalarını belirleyecektir. Enflasyon ve temel göstergelerin izlenmesi kararlılıkla sürdürülecek ve fiyat istikrarı için elindeki bütün araçlar kullanılacaktır.

Bu gelişmeler doğrultusunda, TCMB’nin önümüzdeki dönemde alacağı kararlar ve uygulamalar, piyasalardaki dalgalanmaları etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.