Mahmut Alınak'tan Yeni Roman: 'Keşke'
Mahmut Alınak'ın yeni romanı "Keşke" kitapseverlere merhaba dedi.
Yazar ve eski siyasetçi Mahmut Alınak'ın yeni romanı "Keşke" kitapseverlere merhaba dedi.
CHA Yayınevi'nden çıkan Keşke'yi yazar Mahmut Alınak, "babası ölenler için gecikmiş bir roman" diyerek özetledi.
Alınak'ın kaleminden Keşke....
"BABALAR İÇİN…
Babamın Babalar Günü’ nü sağlığında hiç kutlamadım, aklıma bile gelmedi.
Canım babacığım şimdi yaşasaydı, yine de Babalar Günü’ nü kutlamayacaktım. Çünkü her günü Babalar Günü olarak kutlayacaktım.
Bu roman, babası ölenler için gecikmiş bir romandır.
Babası yaşayanlar okusun ve babasızlığın nasıl bir cehennem olduğunu görsünler diye diye yazıldı.
***
Bu kitabı okuduğunuzda hayatınız değişecek, demiyoruz.
Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz: Bu kitap, KEŞKE’ lerin daha az olduğu bir hayat kurmanız için size rehberlik edecektir.
KEŞKE romanı sizi mutluluğun altın kapısından içeri girmeye davet ediyor. Ya o altın kapıdan içeri girer, sevenlerinizle mutluluk şarkıları eşliğinde cennet bir hayat geçirirsiniz… Ya da hayatın yalancı seraplarına kapılıp, KEŞKE’ lerle iç geçireceğiniz azaplı bir yola girersiniz.
Mahmut Alınak, kitaplarında ve makalelerinde ısrarla BİR ŞEY söyler veya söylemeye çalışır. Bu nedenle yazdığı her satırın bir derdi vardır. İster ki, kişiler ve toplumlar… Binlerce yıllık zincirlerinden kurtulup yeryüzü zenginliklerini adilce paylaşsınlar. Ve ister ki, herkesin kuşlar gibi özgür olduğu yeni bir hayata yelken açsınlar. Yazar kendini hayata, insanlığa ve tarihe karşı sorumlu hisseder ve kitaplarını bu yükün ağırlığı altında yazar. İnsanların onu, bugün değilse de yarın anlayacağı umuduyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu nedenledir ki, her kitabı insanlığa bir çağrı ve bir manifestodur. Örneğin bu gayeyle yazdığı Tarihin Çarmıhında Güneş Ülkesi romanı asırlar boyu okunacak bir devrim projesidir. Yazarın romanlarının bir özelliği de bilindik roman tarzının dışında olmaları ve edebiyatın bilinen sınırlarını zorlamalardır. Okura hoş vakit geçirmek gibi bir kaygısı yoktur. Güne ve modaya uygun popüler romanlar yazmaktansa, az okunma riskini göze alarak okuru sarsmaya çalışır.
Yazar, KEŞKE romanında da yine bir şeyler söylüyor.
KEŞKE romanı, babası ölenler için gecikmiş bir romandır. Neden geç kaldığı romanda acı acı anlatılır.
Sözü uzatmaya hacet yok; KEŞKE romanını okuyun, sonra da…
Geç kalmamış olanlar, ''Babalar Günü''nde babasına…
Geç kalmış olanlar ise, çocuklarına hediye etsinler.
KEŞKE romanı, sizi mutluluğun altın kapısından içeri girmeye çağırıyor. Orada pırıl pırıl bir mutlulukla karşılanacaksınız."
HABERE YORUM KAT