1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Tercih Heyecanı.. Merakla Beklenen 'LGS Sınav Sonuçları' Açıklandı!
Tercih Heyecanı.. Merakla Beklenen 'LGS Sınav Sonuçları' Açıklandı!

Tercih Heyecanı.. Merakla Beklenen 'LGS Sınav Sonuçları' Açıklandı!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları yayınlandı. 

A+A-

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçları açıklandı! 

Öğrenciler, sınav sonuçlarını MEB'in resmi websitesi olan "meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecekler. 

SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları yayınlandı. 

Sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde, 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda; yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okuldaki 35 salonda gerçekleştirildi.

SINAV DETAYLARI VE KATILIM ORANI

Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisiyle yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru yöneltilmiştir. Bu yıl LGS merkezi sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906'sı sınava katılarak, sınava katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti.

TERCİH SÜRECİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların toplam kontenjanı 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. Ayrıca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki ortaöğretim kurumları tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler