1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çayı'ndaki Kayıp Çocuk BULUNDU
Kürt İşçilere Saldırılar.. CHP'li Alp'ten 'Irkçı ve Ayrımcı Eylemlere' Tepki!

Kürt İşçilere Saldırılar.. CHP'li Alp'ten 'Irkçı ve Ayrımcı Eylemlere' Tepki!

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Kürt işçilere yönelik gerçekleşen saldırıları Meclis gündemine taşıdı.

A+A-

CHP'li İnan Akgün Alp, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde Kürt işçilere yönelik gerçekleşen saldırıları Meclis gündemine taşıdı.

Alp, bu tür olayların "münferit olaylar" olarak görülemeyeceğini, toplumsal barışı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamaları ve politikaları reddettiklerini ifade etti.

SALDIRILAR KINANDI VE SORUŞTURMA TALEBİ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsünden yaptığı konuşmada, Mardinli işçilerin Kürt kimlikleri nedeniyle nefret söylemine ve saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren  CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, saldırılarla ilgili ivedi ve etkin bir şekilde soruşturma yürütülmesini ve olayın aydınlatılmasını talep etti.

TOPLUMSAL BARIŞ VE BİR ARADA YAŞAM VURGUSU

Konuşmasında, "Halk arasında her türlü ırkçı ve ayrımcı saldırılara zemin hazırlayan, toplumsal barışımızı zedeleyen ve çatışmayı körükleyen uygulamaları ve politikaları reddediyoruz" diyen Alp, toplumsal barış ve bir arada yaşam değerlerinin önemine dikkat çekti.

SORUŞTURMA VE ADLİ SÜREÇ BEKLENTİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İnan Akgün Alp, Muğla'daki saldırı olayının etkin bir şekilde soruşturulması ve aydınlatılması çağrısında bulundu.

Alp, ırkçı ve ayrımcı yaklaşımların reddedilmesi gerektiğini vurgulayarak, toplumsal barışın korunması için adımlar atılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.