1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Azerbaycan - Ermenistan Cephe Hattında Çatışma: 2 Azeri Asker Hayatını Kaybetti
Küresel Sıcaklık Alarmı.. Temmuz 2024'ün Tarihe Geçen Kayıtları! 

Küresel Sıcaklık Alarmı.. Temmuz 2024'ün Tarihe Geçen Kayıtları! 

Geçtiğimiz Temmuz ayı, kayıtlara geçen en sıcak Temmuz olarak tarihe geçerken, 2024 yılı için de endişe verici ısı verileri ortaya çıktı.

A+A-

Geçtiğimiz Temmuz ayı, kayıtlara geçen en sıcak Temmuz olarak tarihe geçerken, 2024 yılı için de endişe verici ısı verileri ortaya çıkmış durumda.

Şimdiye kadar gözlemlenen "en sıcak Temmuz" olarak tarihe geçen Temmuz 2024'te ölçülen ortalama küresel yüzey sıcaklığı, 20. yüzyıl ortalamasının 1,21 derece üzerinde ölçüldü.

TARİHLERİ DEĞİŞTİREN SICAKLIK REKORU: TEMMUZ 2024 

Geçmişteki sıcak hava dalgalarının etkisi sonucu, Temmuz 2024 tarihi, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık ortalamasına sahip olarak kayıtlara geçti. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından açıklanan verilere göre, bu ayda ölçülen küresel yüzey sıcaklığı ortalaması, 20. yüzyılın ortalamasının 1,21 derece üstünde gerçekleşti.

EN SICAK TEMMUZ AYI KAYITLARDA

NOAA'nın 175 yıllık verilerine dayanan değerlendirmeler, Temmuz 2024 tarihinin üst üste gözlemlenen en sıcak sıcaklıkların kayıt altına alındığı 14. ay olduğunu ortaya koyuyor. Afrika, Avrupa ve Asya’nın yanı sıra Kuzey Amerika da bu yıl en sıcak Temmuz ayını yaşadı. Bu bölgelerde, sıcaklıkların 20. yüzyıl ortalamasına göre dikkate değer bir artış kaydedildi. Deniz yüzeyi sıcaklıkları ise, Temmuz 2024'ü "en sıcak ikinci Temmuz" olarak kayıtlara geçirdi.

2024'ÜN "SICAK YIL" OLMA OLASILIĞI YÜKSEK

Ulusal Çevresel Bilgi Merkezinin (NCEI) tahminlerine göre, 2024 yılının tarihi verilere göre en sıcak yıl olma ihtimali oldukça yüksek. Bu yılın, en sıcak beş yıl arasında yer alması neredeyse kesin gibi görünüyor. Bu veriler, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkilerinin daha da belirgin hale geldiğinin altını çizmektedir. Sıcaklık rekorları, insanoğlunun doğal dünyayı nasıl etkilediğine dair kritik bir uyarı niteliği taşıyor. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ TEHDİDİ ARTIYOR

Temmuz 2024'ün sıcaklık rekorları, iklim değişikliği ile ilgili acil müdahale gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor. Bilim insanları, bu tür ekstrem hava olaylarının gelecekte daha sık yaşanacağını ve bunun da yaşamsal etkileri olacağını ifade ediyor. 

Şimdi, tüm dünyanın bu duruma karşı harekete geçmesi için doğru adımlar atması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.