1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Turizmciler 'Kaçak Rehber'den Şikayetçi
KOSGEB Girişimci Destek Programı.. Üst Limit 2 Milyon TL'ye Yükseldi!

KOSGEB Girişimci Destek Programı.. Üst Limit 2 Milyon TL'ye Yükseldi!

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri çerçevesinde Girişimci Destek Programı’nın üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkararak girişimcilere önemli bir fırsat sunuyor.

A+A-

KOSGEB, 2024-2028 stratejileri çerçevesinde Girişimci Destek Programı’nın üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkararak girişimcilere önemli bir fırsat sunuyor.

Bu program ile özellikle son üç yıl içinde imalat sektöründe işyeri açan girişimcilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Girişimciler, 1 Ağustos 2024 tarihinde başlayan 2'inci Çağrı başvurularına 30 Ağustos 2024 tarihine kadar yapabilecekler.

DESTEKTEN YARARLANACAK SEKTÖRLER

Girişimci Destek Programı kapsamında;,"imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri ile bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri" sektörlerinde başvuruda bulunabilecek.

Bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin, sunulan desteklerden yararlanarak büyüme fırsatı elde edebilecekleri belirtildi.

DESTEK KAPSAMINDA SUNULAN FIRSATLAR

Destek paketinin içeriğinde, işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve eğitim, danışmanlık, belgelendirme ve test hizmetleri gibi alanlar yer alıyor. Girişimcilerin alabileceği destek, 1,5 milyon TL üst limit ile %80 destek oranı sunarak geri ödemeli olarak sağlanıyor.

Girişimcilerin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması durumunda destek miktarına 150 bin TL ekleniyor. 

Ayrıca, geri ödemeli desteklerde herhangi bir faiz veya komisyon alınmıyor. 

İşletmelerin geri ödemeleri ise 36 aylık program süresinin tamamlanmasının ardından 6 ay sonra başlayacak.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENİYOR!

KOSGEB, program hakkında daha fazla bilgi vermek amacıyla 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14:00’te KOSGEB Kars Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda Girişimci Destekleri Bilgilendirme Toplantısı düzenleyecek. 

Tüm ilgililerin davet edildiği toplantıda, girişimcilerin iş kurma ve geliştirme süreçlerini destekleyerek, imalat sektörünün büyümesine katkıda bulunmayı hedeflendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.