1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yüksek: Newroz Geleneği AKP'nin İznine Tabi Değil
Kerbela Şehitleri Unutulmadı.. Kars'ta Anma Törenleri Düzenlendi!

Kerbela Şehitleri Unutulmadı.. Kars'ta Anma Törenleri Düzenlendi!

Kars'ta Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1385’inci yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi. 

A+A-

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin Kerbela'da katledilmesinin yıl dönümü Kars, Ağrı, Iğdır ve İstanbul'da anıldı. 

Kerbela'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin şehit edilmesinin yıl dönümü, Kars, Ağrı, Iğdır ve İstanbul'da gerçekleştirilen anma törenleriyle yad edildi. 

KARS'TA DÜZENLENEN ANMA TÖRENİ

PolitiKARS'ın elde ettiği bilgilere göre, Kars'ta Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1385’inci yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri düzenlendi. 

Kars'ta düzenlenen programda Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve ailesinin Kerbela'da şehit edilişinin 1385’inci yılı dolayısıyla anma gerçekleşti.

kerbela-asura.jpeg

Kerbela'da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının 1385’inci yıl dönümü nedeniyle Kars'ta düzenlenen anma törenlerine yüzlerce vatandaş katıldı. 

ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM

Sabah saatlerinde Hz. Ali Çarşı Camii ve Ehlibeyt Işıklı Camii önünde toplanan yüzlerce vatandaş, mersiyeler eşliğinde duygusal anlar yaşadı, Hazreti Hüseyin'i yad etmek için sine dövdü ve vücutlarına zincir vurdu.

DUALARLA ANMA TAMAMLANDI

Katılımcılar daha sonra Yeni Mahalle Mezarlığı'ndaki tören alanında toplanarak anmayı dua ederek tamamladılar.

'Kerbela Şehitleri' Kars ve Bölgede Anıldı!

'Kerbela Şehitleri' Kars ve Bölgede Anıldı!

Kars, Ağrı ve Iğdır'da, Kerbela şehitleri için anma programları düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler