1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta ‘İş Forumu’ Toplantısı
KAÜ'de Skandal.. Milyonluk 'Walkbot' Robot Çürümeye Terk Edilmiş!

KAÜ'de Skandal.. Milyonluk 'Walkbot' Robot Çürümeye Terk Edilmiş!

Kafkas Üniversitesi'ndeki 'Robotik Rehabilitasyon' hizmeti sunan Walkbot Robot, tam 2 yıldır tamir edilmeyerek çürümeye terk edilmiş. 

A+A-

Kafkas Üniversitesi'ndeki 'Robotik Rehabilitasyon' hizmeti sunan Walkbot Robot, tam 2 yıldır tamir edilmeyerek çürümeye terk edildi. 

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren ve uzun zaman yürüme zorluğu çeken hastalara umut olan Walkbot Robotik, yaklaşık 2 yıldır tamir edilmeyi bekliyor!

PolitiKARS’ın İHA’dan derlediği bilgilere göre; Kars'ta bulunan Kafkas Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet veren ve uzun zamandır yürüme zorluğu çeken hastalara umut olan Walkbot Robot'un çürümeye terk edildiği iddia edildi. 

HİZMET VEREN MERKEZ KAPATILDI 

Kafkas Üniversitesi ve hastane yönetiminin ilgisizliği sonucunda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapatıldığı, çalışan görevlilerin başka birimlere kaydırıldığı ve bölüme teknisyen alındığı söyleniyor.

HASTALAR ERZURUM'A GİTMEK ZORUNDA KALIYOR

Arızalı robotun kullanılamaz olması nedeniyle felçli hastalar, tedavilerini yaptırmak için Erzurum'a gitmek zorunda kaldığı bildirildi. 

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kapanmasının ardından felçli ve yürüme güçlüğü çeken hastaların olumsuz etkilendiği ve tedavilerini almak için Erzurum'a gitmek zorunda kaldıkları belirtildi.

UZMANLAR TARAFINDAN VERİLEN EĞİTİMLER BOŞA GİTTİ

Walkbot Robotik'in kurulumunun ardından 1 uzman doktor, 1 yardımcı doktor, 3 fizyoterapist ve 6 yardımcı sağlık çalışanı tarafından hastalara hizmet verdiği, günde 10 hastaya 30-40 dakikalık seanslar uyguladığı belirtildi.  

YENİ NESİL "WALKBOT"

Yeni nesil "Walkbot" modeli olarak, hastaya doğal yürüme eğitimi vermesi, merdiven inip çıkma hareketlerini desteklemesi ve daha az kuvvetle daha uzun süre egzersiz yapılmasına imkan sağlamasıyla öne çıktığı vurgulandı.

SORULAR CEVAPSIZ

Robotun yeniden çalıştırılması için hastane yönetiminden herhangi bir girişim olmadığı ve çürümeye terk edilen robot ve kapatılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında açıklama yapılmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.