1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. 'Abe Sıcaktır' Dedi, Sosyal Medyayı Salladı.. Bir Fenomen Olma Hikayesi!
Kasım Gülpınar'dan Şok İstifa.. Yeniden Parti Değişikliği ve Gelecek Planları!

Kasım Gülpınar'dan Şok İstifa.. Yeniden Parti Değişikliği ve Gelecek Planları!

Yerel seçimler öncesi AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar YRP'den de istifa etti.

A+A-

Yerel seçimler öncesi AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar YRP'den de istifa etti.

Edinilen bilgilere göre Gülpınar, önümüzdeki iki ay içerisinde AK Parti’ye katılması bekleniyor.

Yerel seçimler öncesinde AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi (YRP) bünyesinde Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar, bu partiden de istifa etti.

KASIM GÜLPINAR YENİDEN PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, istifasının ardından yayımladığı bir video mesaj ile kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

Mesajında, "Bu geçen süre içerisinde hep şeffaf oldum ve siz değerli hemşerilerimle gelişen durumları paylaştım," ifadelerini kullandı. Gülpınar, halka hizmet etme gerekliliğine vurgu yaparak, "Benim için makam hiçbir şey," diyerek bağımsız kalma kararı aldıklarını belirtti. Ayrıca, "Halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden 'bağımsız' olarak devam etme kararı aldık," şeklinde konuştu.

urfa-sanliurfa-belediyesi.jpg

SİYASAL AYRILIKLARA SON

Gülpınar, Şanlıurfa’da uzun zamandır devam eden siyasi çekişmelere son vermeyi ve bölgenin geleceği üzerine odaklanmayı hedeflediğini belirtti.

 "Siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Şanlıurfa'nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim," dedi. Gülpınar, bu kararın halkın talepleri doğrultusunda alındığını vurguladı.

YRP'DEN İSTİFALAR SÜRECEK Mİ?

Kasım Gülpınar'ın ardından, Eyyübiye Meclis üyesi Mehmet Alak da YRP'den istifa etti.

Alak, "Kasım Gülpınar'la girdiğimiz bu yolda onun bulunduğu siyasi fraksiyonda onunla hareket etme kararı aldık," diyerek Gülpınar’a destek verdi. Bunun yanı sıra, başka YRP üyelerinin de istifa edeceği yönünde bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

YENİ GÖREV BEKLENTİLERİ

Gülpınar’ın AK Parti ile görüşmelerde bulunduğu bilgisi de gündeme geldi. Temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Gülpınar ile bir araya geldiği ve bu görüşmede Gülpınar’a AK Parti’ye geri dönmesi teklifinde bulunduğu iddia edildi. Gülpınar’ın partisine dönüşü ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olumlu yaklaştığı bilgileri de kulislere yansıdı.

GELECEK PLANLARI VE STRATEJİLERİ

Gülpınar, bir süredir gündemde olan iddialara yanıt olarak, kararlarının halkın isteği doğrultusunda şekillendiğini ifade etti. "Halk ne derse o olur. Önümüzdeki günlerde durumu değerlendireceğiz," şeklinde açıklamalarda bulunan Gülpınar, siyasi geleceğiyle ilgili belirsizliklerin devam ettiğini duyurdu.

Kasım Gülpınar’ın olan bu gelişmeleri, yerel siyasetteki dinamiklerin değişebileceği ve farklı partiler arasındaki geçişlerin hız kazanabileceği bir ortam yaratıyor. Şanlıurfa'nın siyasi yapısı da bu süreçte etkilenebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.