Kaş Problemi Psikolojiyi Bozuyor
Saç Ekimi Uzmanı Duygu Koşan, herhangi bir sebeple kaşları dökülen, azalan veya hiç olmayan kişilerin psikolojilerinin olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.
Saç Ekimi Uzmanı Duygu Koşan, herhangi bir sebeple kaşları dökülen, azalan veya hiç olmayan kişilerin psikolojilerinin olumsuz yönde etkilendiğini söyledi.
Koşan, “Kaşları dökülmüş kişileri kaş ekimi yapılabilir. Başın arka kısmındaki iki kulak arası yani ense bölgesindeki sağlıklı ve dökülmeme genetiğine sahip olan saç köklerinin alınıp, kaş olmayan bölgeye nakledilmesi işlemine kaş ekimi denir” dedi.
Kaşlar yüzün farklı ifadelerinin oluşmasında, jest ve mimiklerde büyük rol oynadığını belirten Koşan, “Kaşlar son derece dikkat çekicidir ve karakteristik yüz ifadesinin oluşmasında estetik kaşların rolü büyüktür. Dökülen veya seyrelen kaşların yerine yenisini çıkartmada kullanılan çeşitli kozmetikler ya da ilaçların faydası yoktur. Tek somut ve gerçek sonuç ancak kaş ekimi ile mümkündür. Kaza travma yanıklar bazı dermatolojik sebepler ve kaşa şekil vermek için çok sık kaş alımı gibi sebeplerden dolayı kaşlar kısmen veya tamamen kaybedilebilirler.” diye konuştu.
Koşan, “Kaşlar göz kapaklarının iç hizasından başlamalı ve göz kapaklarının dış kenarlarının birkaç mm. dışına kayacak şekilde devam etmelidir. Bu anatomik sınırlar içerisinde kalınmak koşulu ile mümkün olduğunca hastanın arzu ettiği kaş şekline yakın bir şekilde girişim planlanır ve gerçekleştirilir. Ense bölgesinden alınan bu kökler nakil edilecekleri bölgeye belli bir açı ve belli bir yönde yerleştirilmelidir. Kaşların açısı ve yönü kaşın 3 ayrı bölgesinde ayrı yönlerde ve ayrı açılarda dizilir. Saç kökleri cildimizden genellikle 45 derece açı ile çıkar. Kaşlarımız ise cildimize paralel sayılabilecek bir şekilde ciltten yaklaşık 10-15 derecelik bir açı ile çıkarlar ve kaşın iç bölgesinde yukarıya doğru, ortaya geldikçe yere paralel ve kaşın dış kısmında ise hafifçe aşağıya yönelmiş bir şekle sahiptirler” ifadelerini kullandı.
Kaş ekimi nasıl yapılır?
Kaş ekimi operasyonu FUE saç ekimi mantığı ile yapıldığını kaydeden Koşan, “1,5-2 saat süren kaş ekimi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrasında hasta taburcu olur. Ekim bölgesinde 1 haftaya kadar çok küçük toplu iğne başı büyüklüğünde kabuklanmalar meydana gelir. Bu kabuklar döküleceğinden hasta sıklıkla hiçbir şey belli olmadan günlük iş ve sosyal hayatına dönebilir. 15 gün süre ile denize girmek, sauna, solaryum, hamam, kızgın güneşe çıkmak ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Ekilen kaşlar 3 ay sonra çıkmaya başlar ve 7-8 ay içerisinde çıkışını tamamlayarak son şeklini alır. İlk 1 yıl içerisinde kaşlar alındıkları bölgenin özelliklerini göstereceklerinden saç gibi hızlı uzayacaklardır. Uçlarının 15 günlük aralar ile kesilerek düzeltilmesi gerekir. 1 yıldan sonra kaşlar nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır” şeklinde konuştu.
HABERE YORUM KAT