1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Yüksek: Newroz Geleneği AKP'nin İznine Tabi Değil
Kars'tan Hac Yolculuğu.. 60 Aday Kutsal Topraklara Uğurlandı!

Kars'tan Hac Yolculuğu.. 60 Aday Kutsal Topraklara Uğurlandı!

Kars'tan hac farizasını yerine getirmek üzere 60 hacı adayı, Cuma namazının ardından düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. 

A+A-

Kars'tan hac farizasını yerine getirmek üzere 60 hacı adayı, Cuma namazının ardından düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. 

Kars'tan 60 Hacı adayı, Cuma namazı sonrası düzenlenen programla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği bu anlamlı etkinlik, Sultan Alparslan Camii'nde gerçekleşti.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars Valisi Ziya Polat, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, Kars İl Müftüsü Hamza Bayram ve diğer müftülük görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen program, hacı adaylarının ve ailelerinin duygusal anlar yaşamasına sahne oldu. 

haci-002.jpeg

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!

Kars halkının da yoğun ilgisini çeken uğurlamada; manevi yolculuğa çıkmanın önemini vurgulandı. 

Program, hacı adaylarına ve ailelerine yönelik, birlik ve beraberlik mesajları ile son buldu.

Kars Valisi Ziya Polat, törende yaptığı konuşmada, hacı adaylarının bu kutsal yolculukta Kars'ı ve Türkiye'yi temsil edeceklerini belirterek, tüm hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

Kars İl Müftüsü Hamza Bayram ise, hacı adaylarının bu manevi yolculuğa çıkmadan önce gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve hac görevlerini en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancını ifade etti.

haci-001.jpeg

Kars'tan kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları ve ailelerinin yanı sıra, tüm Kars halkı için unutulmaz bir an olarak tarihe geçti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.