
Kars’ta Kerbela Şehitleri Anıldı
Kars'ta, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin Hicri takvime göre 1380. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1380'nci yıldönümü nedeniyle Kars'ta anma törenleri yapıldı.
Tören sabah saatlerinde Hz. Ali Çarşı Camii ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii önünde toplanan binlerce vatandaşın katılımıyla başladı.
Anma programına katılanlar, Ehlibeyt Işıklı Camii önünde düzenlenen törenin ardından, mersiyeler eşliğinde Garnizon Şehitliğine oradan da Yeni Mahalle Mezarlığı'na yürüdü.
Yeni Mahalle Mezarlığı önünde de deste guruplarının zincirlerle dövünmeleri, sine vurma ve mersiyeler eşliğinde Hazreti Hüseyin'i yad etmesi sonrasında aile mezarları ziyaret edilerek, Kur'an-ı Kerim okudu.
Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1380'nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliğine binlerce Karslı katıldı.
HABERE YORUM KAT