1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ani'de Etkinlikler.. Selçuklular'ın Anadolu'ya Girişinin 960'ncı Yılı!
Kars'ta Gıda Güvenliği Denetimleri.. Belgesiz Sucuklar İmha Edildi!

Kars'ta Gıda Güvenliği Denetimleri.. Belgesiz Sucuklar İmha Edildi!

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği denetimleri esnasında belgeleri eksik olan sucukları tespit etti ve bu ürünleri imha etti.

A+A-

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği denetimleri esnasında belgeleri eksik olan sucukları tespit etti ve bu ürünleri imha etti.

Kars’ta gıda güvenliği denetimleri sırasında belgesiz sucuklar tespit edilerek imha edildi. 

Gıda güvenliğini sağlamak ve halk sağlığını korumak adına titizlikle yürütülen denetimlerde, üretim ve satış belgeleri eksik olan sucuklar dikkat çekti.

BELGESİZ SUCUKLARIN BELİRLENMESİ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu ürünlerin üretim yeri, içeriği ve son kullanma tarihi hakkında herhangi bir bilgi sunan belgelerin bulunmadığını belirtti.

Şartları yerine getirmeyen bu sucuklar, gıda güvenliği açısından risk teşkil ettiğinden, derhal toplandı ve imha edilmek üzere yetkililere teslim edildi.

GIDA GÜVENLİĞİ HİZMETE DEVAM EDİYOR

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü, benzer denetimlerin düzenli olarak gerçekleştirileceğini ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmaların süreceğini duyurdu.

Yetkililer, halk arasında gıda ürünlerinin etiket ve belgelerinin dikkatlice kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizerken, tüketicilere şüpheli ürünlerle karşılaştıklarında 174 Gıda Hattı'na başvurarak yetkililere bilgi vermeleri gerektiğini hatırlattı.

TÜKETİCİLERİN SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Kars Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda güvenliği konusundaki hassasiyetini sürdürerek, tüketici sağlığını korumak için gerekli önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı.

Gıda üretimi ve tüketiminde şeffaflığın artırılması, sahte ve belgesiz ürünlerin önüne geçilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Tüketicilerin sağlığının korunması amacıyla, bu tür denetimlerin daha sık yapılması, gıda sektöründe güvenilirliği artıracaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.