Kars'ta Asayişte Son Durum.. 'Polis ve Jandarma'dan Başarılı Operasyonlar!

Kars'ta Asayişte Son Durum.. 'Polis ve Jandarma'dan Başarılı Operasyonlar!

Kars’ta son günlerde gerçekleştirilen polis ve jandarma operasyonları, il genelinde önemli asayiş olaylarını aydınlattı. 

A+A-

Kars’ta son günlerde gerçekleştirilen polis ve jandarma operasyonları, il genelinde önemli asayiş olaylarını aydınlattı. 

Kars İl Emniyet Müdürlüğü ve Kars İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, uygulama ve denetimlerde büyük bir başarı elde etti. 

İşte PolitiKARS’ın derlediği, Kars’taki öne çıkan asayiş haberleri.

TELSİZ VE SİLAH OPERASYONU

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, uygulama ve denetimlerde büyük bir başarı elde etti. 

Yapılan çalışmalarda 3 pompalı tüfek, 3 şarjör, 87 pompalı tüfek kartuşu, 1 el telsizi, 1 bıçak, 2 sopa, 5 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 6 şarjör ile 74 fişek ele geçirildi. 

Olayla ilgili 8 şüpheli gözaltına alınarak emniyetteki işlemleri devam etmekte.

KOPYA ÇEKME DÜZENEĞİ 

Kars’ta düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları (MTSK) sınavında kopya çekme girişiminde bulunan 2 kişi suçüstü yakalandı. 

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, kopya düzenekleri hakkında aldıkları bilgi doğrultusunda, şehir merkezindeki sınavda 2 şüpheliyi yakaladı. 

Arama sonucunda, 1 kulaklık, 1 kamera, 1 modem, 1 ses aktarım cihazı ve 1 cımbız ele geçirildi. 

Gözaltına alınan organizatör M.H.Y. (42) ve A.M. (24), 6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanuna Muhalefet suçundan işlem gördü.

ARANAN 12 ŞAHIS YAKALANDI

Kars İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 12 kişi yakalandı. 

JASAT ekipleri, "Kasten Yaralama" suçundan 5 yıl hapis cezasıyla aranan bir kişi ile aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezasıyla aranan 5 kişi dahil toplam 12 şahsı eşzamanlı operasyonla ele geçirdi. 

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklanarak Kars T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, diğer 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kars Valiliği, aranan şahısların yakalanması ve halkın güvenliğinin sağlanması için çalışmaların devam edeceğini duyurdu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.