1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KAĞIZMAN

  4. Eşit Sağlık Hizmeti İçin Çağrı.. Koçyiğit'ten Sağlık Bakanı'na Sorular! 
Hukukun Işığında.. Kars Adliyesi'ne Yeni Bir Soluk Getiren Adli Yıl Açılışı!

Hukukun Işığında.. Kars Adliyesi'ne Yeni Bir Soluk Getiren Adli Yıl Açılışı!

Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen 2024-2025 adli yılı açılış etkinliği, Kars Adliye Sarayı’nda gerçekleştirilen bir törenle kutlandı.

A+A-

Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen 2024-2025 adli yılı açılış etkinliği, Kars Adliye Sarayı’nda gerçekleştirilen bir törenle kutlandı.

Kars Adliye Sarayı’nda, 20 Temmuz’da sona eren adli tatilin ardından 2024-2025 adli yılı açılışı için anlamlı bir tören düzenlendi.

20 Temmuz’da sona eren adli tatilin ardından, katılımcılar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudular.

KARS'TA 2024-2025 ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; törenin açılış konuşmasında, Kars Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Köse, mahkemelerin ve yargı mensuplarının toplum üzerindeki önemini vurguladı.

Köse, “Bu anlamlı günde bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Başta şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz olmak üzere, görevleri başında şehit olan tüm yargı mensuplarını rahmetle anıyorum. 2024-2025 adli yılı itibarıyla, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde, adaletin daha hızlı bir şekilde tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bu görevi, devletimiz ve milletimiz adına kutsal bir emanet olarak görüyoruz.” dedi.

İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI'NDAN BAŞARILI İSTATİSTİKLER

Konuşmaların devamında, Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, adli yıl açılışlarının önemine dikkat çekti.

Yonisoğlu, “Adli yıl açılışları, demokrasinin, adaletin ve insan haklarının önemini vurgulayan bir etkinliktir. Henüz yeni bir mahkeme olmamıza rağmen, 3. adli yıl açılışımızı gerçekleştiriyoruz. Bu iki yıl içinde 2.986 dava açılmış, bunlardan 2.636’sını karara bağladık. Yüzde 90'ın üzerinde bir karar oranına sahibiz. Geçen yıl bu tarihten bugüne kadar açılan 1.180 dosyadan da 1.192’sini sonlandırmış bulunmaktayız ve bu oran yüzde 96 olarak kayıtlara geçmiştir.” şeklinde konuştu.

KATILIMCILARIN BİR ARAYA GELDİĞİ KOKTEYL ETKİNLİĞİ

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, törenin devamında düzenlenen kokteyle geçtiler. Kars Adliye Sarayı’nda gerçekleşen açılış etkinliği, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Köse, Kars İdare Mahkemesi Başkanı Kerim Yonisoğlu, Kars Barosu Başkanı Av. Fettah Çapkurt, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personelinin katılımıyla oldukça renkli ve anlamlı bir atmosferde gerçekleşti.

Bu etkinlik, Kars’ın hukuki altyapısının güçlenmesi ve vatandaşlara adaletin daha hızlı ulaşabilmesi için atılan önemli adımlardan biri olarak kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.