1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars'ın Unutulmaz Siyasetçisi.. Selahattin Filtekin Hayatını Kaybetti!
Kars'ın Unutulmaz Siyasetçisi.. Selahattin Filtekin Hayatını Kaybetti!

Kars'ın Unutulmaz Siyasetçisi.. Selahattin Filtekin Hayatını Kaybetti!

SODEP ve SHP’den iki dönem Kars’ta belediye başkanlığı yapan Filtekin ailesinin büyüğü ve kanaat önderi Selahattin Filtekin hayatını kaybetti.

A+A-

Kars'ta SODEP ve SHP'den iki dönem belediye başkanlığı yapan Selahattin Filtekin, Ankara'da hayatını kaybetti. 

Kars’ın eski belediye başkanlarından Selahattin Filtekin Ankara’da vefat etti.

Aynı zamanda 23. dönem CHP Kars milletvekili adayı olan Filtekin'in vefatı büyük bir üzüntüyle karşılandı.

selahattin-filtekin-001.jpeg

KARS ESKİ BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN FİLTEKİN HAYATINI KAYBETTİ

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den (SHP) 1984-94 yılları arasında iki dönem Kars’ta belediye başkanlığı yapan, 23’üncü dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kars milletvekili adayı olan Selahattin Filtekin 85 yaşında Ankara’da hayata gözlerini yumdu.

Ankara’da hayata gözlerini yuman Selahattin Filtekin, Kars siyasetinin önemli figürlerinden biriydi. 

Filtekin ailesinin büyüğü olarak Kars halkının gönlünde taht kuran Selahattin Filtekin’in vefatı, Kars siyasetinde büyük bir boşluk yarattı.

Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) üyesi olarak iki dönem boyunca Kars belediye başkanlığı yapan Filtekin, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) bağlılığı ile bilinmekteydi.

CENAZESİ ANKARA'DA DEFNEDİLECEK

Merhum Selahattin Filtekin'in cenazesi, 2 Temmuz (Salı) günü Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii’de ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. 

Kars’ın kalkınması ve refahı için büyük çaba harcamış, şehre önemli hizmetlerle iz bırakan Selahattin Filtekin, anıları ve mirası ile kentin tarihinde saygıyla anılacak ve daima yaşayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.