1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. 17 Yaşındaki Kadın Tarafından Öldürüldü
Kars'ın Nefes Alacağı Proje.. 'Atık Su Arıtma Tesisi'yle Kirliliğe Veda!

Kars'ın Nefes Alacağı Proje.. 'Atık Su Arıtma Tesisi'yle Kirliliğe Veda!

Kars'ın atık su problemini kökünden çözecek Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

A+A-

Kanalizasyon atıklarının kirlettiği ve pis kokuların yayılmasına neden olduğu Kars Çayı, yapımına başlanan Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi ile temizlenecek.

Uzun yıllar boyu Kars Çayı'nın kirlenmesi ve bölge halkının yaşadığı sağlık sorunları, nihayet çözüme kavuşuyor.

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şehrin atık su problemini kökünden çözecek Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi projesinde aralıksız devam eden çalışmalar, Karslılara büyük bir umut veriyor.

GÜNLÜK 50.000 M3 ATIKSU ARITMA KAPASİTESİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Kars'ın 2054 yılına kadar öngörülen nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilen tesisin günlük atık su arıtma kapasitesi 50.000 metreküp olacak.

Proje kapsamında, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi üniteleri ile 17,5 km uzunluğundaki kolektör hattı olmak üzere, 2 temel imalat safhasından oluşuyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, "İleri biyolojik atık su arıtma tesisini 2025 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflemekteyiz" açıklamasında bulundu.

atik-su-aritma-tesisi.jpeg

TEMEL ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Kars Şehir Merkezine yaklaşık 2,5 km mesafede Dereiçi Mevkiinde 54.400 metrekare alan üzerinde devam eden çalışmalarda tesis üniteleri temel kazıları tamamlandı. Tesis içerisindeki binalarda betonarme imalatları devam ediyor. Kolektör hattında 2100 m 1200 çaplı kanalizasyon boru imalatı tamamlanırken, projenin yüzde 11'lik kısmı tamamlandı.

KARS BARAJI'NA KATKI

Proje tamamlandığında Kars Barajı'nın su kaynağı olan Kars Çayı'nın su kalitesini arttırarak Kars Barajı Sulaması kapsamında 475 bin 780 dekar tarım arazisi kaliteli sulama suyuna kavuşacak. Bu sayede Kars'ın ekonomik kalkınmasına da önemli bir katkı sağlanacak.

KARSLILARA MÜJDE

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projenin tamamlanmasıyla Kars Çayı'nın yeniden canlanacağını belirterek, "Karslılara hayırlı olsun" dedi. Uzun yıllar boyunca Kars Çayı'nın kirliliği nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarının son bulacağı müjdesini veren Balta, kent halkının temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.