Kars'ın Eski Valisi Ahmet Kara Vefat Etti.. Kamu Yönetiminde Bir Dönemin Kapanışı! 

Kars'ın Eski Valisi Ahmet Kara Vefat Etti.. Kamu Yönetiminde Bir Dönemin Kapanışı! 

Kars'ın eski valisi Ahmet Kara, 71 yaşında otobüs yolculuğu sırasında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. 

A+A-

Kars'ın eski valisi Ahmet Kara, otobüs yolculuğu sırasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 71 yaşında hayata veda etti. 

Kara'nın ani ölümü, hem ailesi hem de Kars kamuoyunda derin bir üzüntü yarattı. 

Kars'ın eski valisi Ahmet Kara, 71 yaşında otobüs yolculuğu sırasında geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. 

OTOBÜSTE GEÇİRDİĞİ RAHATSIZLIKLA VEFAT ETTİ

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Ahmet Kara, Didim'den Ankara'ya gitmekte olduğu sırada, otobüste rahatsızlandı. 

Sağlık ekiplerine hemen haber verilmesinin ardından yapılan müdahale yetersiz kaldı ve Kara, olay yerinde hayatını kaybetti. 

ahmet-kara.jpeg

2009-2012 yılları arasında Kars Valiliği görevini üstlenen Kara'nın vefatı, kamuda önemli görevlerde bulunmuş bir ismin kaybı olarak değerlendiriliyor.

UZUN YILLAR KAMU HİZMETİNDE BULUNDU

Kars ve Çorum eski valisi olan Kara, çeşitli illerde valilik, kaymakamlık ve diğer kamu görevlerinde bulundu.

Uzun yıllar boyunca kamu hizmetinde görev almış ve birçok ilde valilik ile kaymakamlık yapan Ahmet Kara, bürokraside kendine özgü yönetim tarzı ve çalışkanlığı ile hatırlanmaktadır.

CENAZE TÖRENİ

Hayatını kaybetmesi, kamu yönetiminde bıraktığı izlerle birlikte, birçok kişi tarafından derin bir üzüntüyle karşılananan Vali Ahmet Kara’nın cenazesi 09 Eylül 2024 Pazartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı Cami’den kılınan öğlen namazına ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AHMET KARA KİMDİR?

Ahmet Kara, 2 Şubat 1953'te Erzincan'ın Uluköy köyünde doğdu. Eğitim hayatına, 1966 yılında Uluköy İlkokulu’nda başladı. Erzincan İmam Hatip Ortaokulu'ndan 1971, Liseden ise 1973 yılında mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nde tamamladı.

Kara, kariyerine Edirne İl Maiyet Memurluğu ile başladı. Sırasıyla Sarıgöl, Uludere ve Kurucaşile'de kaymakam vekilliği yaptı. Akdağmadeni Kaymakamlığı ve belediye başkanlığı da yapan Kara, Adıyaman İl Hukuk İşleri Müdürlüğü gibi önemli görevlerde de bulunmuştur. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nda Mülkiye Müfettişliği ve Başmüfettişlik görevleriyle kamu yönetimine katkı sağladı.

Ahmet Kara, 11 Haziran 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla Kars Valisi olarak atanmış ve 3 Ağustos 2012 tarihine kadar bu görevini sürdürmüştür. Sonrasında 15 Eylül 2014’te Çorum Valiliği’ne atanmış, 1 Haziran 2016’da ise merkez görevi ile emekliye ayrılmıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Ahmet Kara, kamu hizmetine olan bağlılığı ve dürüst çalışmalarıyla geniş bir kesim tarafından saygıyla anılmaktadır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.