1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ‘Süper Kupa'da Kartal Pençesi.. Galatasaray 0 - 5 Beşiktaş
‘Süper Kupa'da Kartal Pençesi.. Galatasaray 0 - 5 Beşiktaş

‘Süper Kupa'da Kartal Pençesi.. Galatasaray 0 - 5 Beşiktaş

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray ve Türkiye Kupası'nın kazananı Beşiktaş, Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Galatasaray'ı 5-0 mağlup eden Beşiktaş kupanın sahibi oldu.

A+A-

Süper Lig 2023-2024 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı siyah beyazlı takım 5-0 kazandı. 

Galatasaray ve Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda taraftarlarının önünde Süper Kupa zaferi için mücadele etti. 

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 21. saniye ve 81. dakikada Ciro Immobile, 53. dakikada Jonas Svensson, 90+1. dakikafa Rafa Silva ve 90+2. dakikada Mustafa Hekimoğlu kaydetti. 

Süper Lig 2023-2024 sezonunun yıldızları, sezonun en büyük ödülü için sahada! 

Süper Lig 2023-2024 sezonunun şampiyonu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş ile Süper Kupa zaferi için mücadele etti.

SÜPER KUPA MAÇINDA GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ KARŞI KARŞIYA

Maç, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda saat 20.45'te başladı.

besiktas.jpeg

2023-2024 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda Süper Kupa için karşı karşıya geldi. 

Beşiktaş, Galatasaray karşısında 5-0’lık etkileyici bir galibiyet elde ederek Süper Kupa'yı kazandı. 

Maçta Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Süper Kupa'yı kazandı.

super-kupa.jpeg

MAÇIN KONTROLÜ BEŞİKTAŞ’TA

Maç, saat 20.45'te başladı ve Beşiktaş, maçın hemen başında Galatasaray karşısında erken bir golle avantaj sağladı. Arka arkaya gelen goller, Beşiktaş'ın dominasyonunu pekiştirdi. 53. dakikada Jonas Svensson, 81. dakikada yine Ciro Immobile, 90+1'de Rafa Silva ve 90+2'de Mustafa Hekimoğlu'nun golleriyle maçı farklı kazanarak Süper Kupa'yı kazandı.

İKİ TAKIMIN İLK 11'LERİ

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi  

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih Kılıçsoy, Immobile  

GALATASARAY 0 - 5 BEŞİKTAŞ

Maçtaki gelişmeler.. 

1' Maç başladı

1' GOL - Beşiktaş, Immobile'nin golü ile maçın başında öne geçti. Svensson'un savunma arkasına attığı topta Nelsson'un hatasından faydalanan Ciro Immobile karşı karşıya pozisyonda Muslera'yı mağlup etti ve Beşiktaş formasıyla ilk golünü attı.

5' - Pozisyon Sağ kanatta topla buluşan Rashica topu sürüklemek istedi ancak Köhn araya girerek topu uzaklaştırdı.8' - Abdülkerim Bardakçı, sol kanatta top bekleyen Köhn'ü topla buluşturmak istedi ancak Köhn dengesini kaybedince top taca çıktı.

12' - SAYILMAYAN GOL! Savunma arkasına sarkan Icardi, karşı karşıya pozisyonda kaleci Mert'i çaresiz bırakan golü attı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını havaya kaldırdı.

13' - SAYILMAYAN GOL! Savunma arkasına atılan top ile Kerem bu kez ceza sahasına girdi ve aşırtma vuruş ile golü buldu fakat ofsayt bayrağı bir kez daha havaya kalktı.

23' - Pozisyon Rafa'nın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada kafayı Al-Musrati vurdu, top üstten dışarı gitti.

27' - Pozisyon Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, karşılaşmaya su molası verdi.

33' - Galatasaray gole çok yaklaştı! Mertens'in pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Ziyech, sol ayağıyla hemen kaleyi düşündü fakat savunmadan seken top taca gitti.

38' - Hızlı gelişen Beşiktaş hücumunda Gedson'un pasıyla ceza sahasına giren Rafa, sağ çaprazda topu oyunda tutmak istedi ancak bunu başaramadı.

45+1. dakikada Rafa Silva’nın sağ taraftan ortasında Immobile’nin penaltı noktasına yakın alandan gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

İkinci yarı başladı

47' - Beşiktaş etkili oldu. Soldan ceza sahasına hareketlenen Immobile, çaprazdan içeri orta denedi. Savunma topu kornere gönderdi.

54' - GOL! Beşiktaş, Svensson'un golüyle Galatasaray karşısında öne geçti. Sağ kanattan Rashica'nın yaptığı yerden ortada Rafa topukla topu içeri çevirmek isterken yükseklik kazandırdı. Jonas Svensson'un kale sahasında gelişine vuruşu ağlarla buluştu.

62' - Beşiktaş etkili geldi. Gedson'un pası ile sağ içte topu alan Rafa Silva, ceza sahasına girmeden şutunu çekti. Kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.

70' - Beşiktaş'ta kaleci Mert Günok'un yaşadığı sakatlık sebebiyle oyun durdu.

80' GOL - Ciro Immobile penaltıdan bulduğu gol ile Beşiktaş'ı 3-0'lık üstünlüğe taşıdı.

87' - KIRMIZI KART | Galatasaray'da Victor Nelsson kırmızı kart gördü.

88' - Mustafa Hekimoğlu'nu savunma arkasında düşüren Nelsson, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

90' GOL - Rafa Silva, Beşiktaş'ın dördüncü golünü kaydetti.

90' GOL - Mustafa Hekimoğlu Beşiktaş'ın beşinci golünü kaydetti.

BEŞİKTAŞ’TAN DOMİNASYON: SÜPER KUPA GALİBİYETİ

Süper Kupa, iki büyük takımın rekabetinde önemli bir yere sahip ve bu maç futbolseverler için unutulmaz bir anı olarak tarihe not düştü.

Sezonun başlangıcında futbolseverler için umut verici bir performans sergileyen Beşiktaş'ın gücünü bir kez daha gözler önüne sermesi açısından önemli bir galibiyet olarak kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.