1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Okullarda Uyum Haftası Başladı
İnternet Sansürü Raporu.. 2023'te 14 bin 680 Habere Erişim Engeli Getirildi!

İnternet Sansürü Raporu.. 2023'te 14 bin 680 Habere Erişim Engeli Getirildi!

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin (MLSA) Free Web Turkey projesi kapsamında hazırlanan İnternet Sansürü Raporu'na göre 2023 yılında Türkiye'de toplam 219.059 URL'ye erişim engeli getirildi. 

A+A-

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği'nin (MLSA) Free Web Turkey projesi kapsamında hazırlanan İnternet Sansürü Raporu'na göre 2023 yılında Türkiye'de toplam 219 bin 059 URL'ye erişim engeli getirildi. 

Raporun ortaya koyduğu verilere göre, bu engellenen URL'lerin içinde 221 tanesi, cemaat ve tarikatların adının karıştığı haberlere ait.

EN ÇOK ENGELLENEN HABER KATEGORİSİ: "YOLSUZLUK VE USULSÜZLÜK" KONULARI 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen lansman ile kamuoyuna sunuldu. Rapor lansmanında "Sansür Kıskacında Gazetecilik" başlıklı bir panel düzenlendi. 

Panelde, 10Haber'den gazeteci Furkan Karabay, soL Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Günay ve Mezopotamya Ajansı Editör-Haber Şefi Diren Yurtsever konuşmacı olarak yer aldı.

14.680 HABERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

MLSA'nın raporuna göre, 2023 yılında erişim engeli getirilen 14 bin 680 haber arasında en çok yolsuzluk ve usulsüzlük konularındaki haberler yer aldı. 

Raporda, engellenen haberlerdeki "öznelerin" ağırlıklı olarak "kamu görevlileri" olduğu belirtildi. Özellikle "yolsuzluk ve usulsüzlük" konularına ilişkin 5 bin 881 haberin erişime engellendiği raporda yer aldı.

FURKAN KARABAY'IN YAŞADIĞI SÜREÇ

Panelde konuşan gazeteci Furkan Karabay, yargıdaki rüşvet beyanlarını içeren mahkeme tutanağını haberleştirdiği için 29 Aralık 2023'te tutuklandığını açıkladı. 

Karabay, hapis sürecinin kendisi için bir milat olmadığını belirtirken, tutukluluk sürecinin haber yapma tutkusunu daha da güçlendirdiğini ve pişmanlık duymadığını ifade etti. 

Karabay, hapis sürecinin habere yaklaşımında bir değişikliğe sebep olmadığını, haberi tüm çıplaklığıyla vermeye devam ettiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.