Euro'24 Finali.. Şampiyonluk İçin İspanya - İngiltere Karşı Karşıya Gelecek!

Euro'24 Finali.. Şampiyonluk İçin İspanya - İngiltere Karşı Karşıya Gelecek!

14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek olan Euro 2024 finalinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya gelecek. 

A+A-

14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek olan Euro 2024 finalinde İspanya ile İngiltere karşı karşıya gelecek. 

Euro 2024 turnuvasında finale yükselen takımlar belli oldu. İspanya ile İngiltere, şampiyonluk kupası için karşı karşıya gelecek. 

İspanya ve İngiltere, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecekler.

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Futbolseverlerin heyecanla beklediği final mücadelesi, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda saat 22:00'de başlayacak.

İNGİLTERE, HOLLANDA KARŞISINDA FINAL KAPISINI AÇTI

İngiltere milli takımı, Euro 2024'te finale çıkmak için Hollanda ile zorlu bir mücadeleye girdi. Maçın ilk golü, Hollanda'nın Xavi Simons'unun 7. dakikadaki muhteşem golüyle geldi. Ancak Harry Kane'in 18. dakikadaki penaltı golü ve son dakikalarda Ollie Watkins'in attığı golle İngiltere, Hollanda'yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi.

İSPANYA, FRANSA'YI GEÇEREK İLK FİNALİST OLDU

İspanya milli takımı, Euro 2024'te finale yükselen ilk takım olma unvanını elde etti. Münih'te Fransa karşısında oynanan maçta Kolo Muani'nin golüne karşılık Lamine Yamal ve Dani Olmo'nun golleriyle 2-1'lik galibiyeti elde eden İspanya, finale çıkmayı başardı. Yamal, büyük bir turnuvada yarı finalde oynayan en genç sporcu unvanını ve gol atan en genç oyuncu unvanını elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

YAMAL VE OLMO'NUN PARLAYAN YILDIZLARI

İspanya'nın genç yetenekleri Lamine Yamal ve Dani Olmo, Fransa'yı 2-1 yendikleri maçta gösterdikleri performansla dikkatleri üzerlerine çekti.

16 yaşındaki Barcelona oyuncusu Yamal, Pele’ye ait iki rekoru da kırdı. Cumartesi günü 17 yaşına girecek olan Yamal, büyük bir turnuvada yarı finalde oynayan en genç sporcu olarak tarihe geçti.

OLMO, TURNUVANIN EN GOLCÜ İSMİ

İspanya'nın golcüleri arasında ön plana çıkan Olmo, turnuvadaki 3 golüyle gol krallığı yarışında zirveye yerleşti. Ülkesini finale taşıyan Olmo, etkili futboluyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ederken; İspanya, 9 futbolcusuyla en çok gol atan takım olma unvanını taşıyor.

BERLİN'DE UNUTULMAZ BİR FİNAL MAÇI

14 Temmuz Pazar günü Türkiye saatiyle 22:00'de gerçekleşecek olan İspanya ile İngiltere final maçı, futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. 

En büyük Avrupa kupasının sahibi bu mücadele sonunda belli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler