Hazreti Hüseyin'in İzinde.. Kerbela Şehitleri'nin Hatırası Kars'ta Yaşatılıyor!

Hazreti Hüseyin'in İzinde.. Kerbela Şehitleri'nin Hatırası Kars'ta Yaşatılıyor!

Kars'ta Caferi mezhebine mensup yurttaşlar, Muharrem ayının ilk gününden itibaren Kerbela'da katledilen Hazreti Hüseyin ve 72 yarenin yasını tutuyor. 

A+A-

Kars'ta Kerbela Şehitleri için düzenlenen anma etkinlikleri devam ediyor.

İslam dünyasında hüznün sembolü olarak kabul edilen ve her yıl Muharrem ayında Müslümanlar için bir ders ve ibret kaynağı olan Kerbela Şehitleri anmasında, adaleti savunmanın önemi vurgulanır ve Hazreti Hüseyin’in fedakârlığı hatırlatılır. 

Kerbela Şehitleri'nin anılması, inananlar arasında dayanışmayı ve adaleti koruma bilincini canlı tutmayı amaçlıyor.

KARS'TA 'KERBELA ŞEHİTLERİ'NİN ANISI YAŞATILIYOR!

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Kars ve bölge illerinde 'Kerbela Şehitleri'ni anma programları düzenlenecek.

İSLAM DÜNYASININ HÜZNÜ: KERBELA

İslam dünyasında derin izler bırakan bir hüzün ve yas olarak biliinen Hazreti Hüseyin ve 72 yarenin şehit düştüğü Kerbela olayı, İslam dünyasının hüznü olarak yüzyıllardır varlığını sürdürüyor.    

CAFERİ MEZHEBİNDE 40 GÜNLÜK YAS RİTÜELİ

Kars'ta Caferi mezhebine mensup yurttaşlar, Muharrem ayının ilk gününden itibaren Kerbela'da katledilen Hazreti Hüseyin ve 72 yarenin yasını tutuyor. Gençlerin oluşturduğu "Deste" adlı ilahi grupları, Kerbela Şehitleri için düzenlenen etkinliklerde Mersiyeler eşliğinde duygusal anlar yaşatıyor.

16 TEMMUZ'DA ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Kerbela Şehitleri, Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen 16 Temmuz Salı günü düzenlenecek anma yürüyüşü ve etkinliklerle bir kez daha anılacak.

EHİLBEYT ALİMLERİ BİRLİĞİ'NDEN ÇAĞRI

Kars Ehlibeyt Alimleri Birliği Derneği Başkanı ve Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyit Ahmet Erdem, bu yürüyüşün birlik ve beraberlik içinde gerçekleşeceğini vurguladı.

Kerbela olayından herkesin ders çıkarması gerektiğini belirtten Erdem, "Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehadeti, inananların kalbinde bir ateş yakacak ki o ateş kıyamete kadar sönmeyecektir. Bizim inancımızda, inancımızın altyapısında 'şehitler ölmez' diyoruz. Bize göre İmam Hüseyin ölmemiştir, her yıl o şehadet coşkusuyla millet bu merasimleri yerine getiriyor. İslam alemi, İmam Hüseyin'in mesajına dikkat etmelidir" diye konuştu.

Kars'ın her yıl Kerbela Şehitleri ve İmam Hüseyin'in mücadelesine verdiği önem, kentin tarihsel ve kültürel dokusunun ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler