1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Uyuşturucu Operasyonu
Hava Durumu Uyarısı.. Bölgede Sağanak Yağışlar, Güneyde Yüksek Sıcaklıklar!

Hava Durumu Uyarısı.. Bölgede Sağanak Yağışlar, Güneyde Yüksek Sıcaklıklar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin doğu kesimlerinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü hava koşullarına dair önemli bir uyarı yayımladı.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin doğu kesimlerinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü hava koşullarına dair önemli bir uyarı yayımladı.

Rapora göre, Kars ve bölge illerinden Ağrı, Iğdır ile Hakkari, Van, Osmaniye  ve Hatay bölgelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

MEVSIM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SICAKLIKLAR

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde sıcaklıkların oldukça yüksek olması bekleniyor.

RÜZGAR VE BULUTLULUK DURUMU

Rüzgarların genellikle kuzey yönlü, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyılarında güney yönlü ve ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Hava durumunda ise yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle sağanak ve gök gürültülü yağışların etkili olacağı bölgelerde vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Ayrıca sıcaklıkların mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretmesi nedeniyle, kişilerin sağlık açısından gerekli önlemleri almaları tavsiye ediliyor.

BÖLGESEL HAVA DURUMU

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri:

- Osmaniye, Kars, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Van ve Hatay çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

- Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyredecek.

Akdeniz Bölgesi:

- Rüzgarlar genellikle kuzey, öğle saatlerinde güney yönlü ve ara sıra orta kuvvette esecek.

- Hava parçalı bulutlu olacak.

İç Anadolu ve Ege Bölgeleri:

- Hava az bulutlu ve açık geçecek.

- Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm bölgeler için vatandaşların hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.