1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Hakkari Belediye Meclisi Toplandı.. Viyan Tekçe'yi Eşbaşkan Vekili Seçtiler!
Hakkari'de Demokrasi Nöbeti.. Halk İradesi İçin 'Kayyum'a Hayır Mitingi!

Hakkari'de Demokrasi Nöbeti.. Halk İradesi İçin 'Kayyum'a Hayır Mitingi!

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasının ardından yaşanan gelişmeler, DEM Parti’nin düzenlediği mitingle protesto edildi. 

A+A-

Hakkari’de gerçekleşen miting, Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınmasına ve tutuklanmasına karşı toplumun tepkisini göstermek amacıyla DEM Parti ve DBP’nin öncülüğünde düzenlendi. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Akış’ın Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasına tepki olarak düzenlenen bu mitingde, “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” sloganı altında bir araya gelen halk, kayyım atamalarına karşı çıktı.

Mitinge katılanlar, “Kayyım defol”, “Hakkari bizimdir”, “êdî bese” gibi ifadeler içeren pankart ve dövizler taşıyarak yürüyüş yaptılar. 

Tutuklu Eş Başkan Akış’ın mesajı mitingde okunarak halka ulaştırıldı ve diğer konuşmacılar da kayyım atamalarına karşı duruşlarını ve Kürt halkının iradesine olan inançlarını dile getirdiler.

Miting, katılımcıların coşkulu sloganları ve yürüyüşü ile sona erdi.

..haberin öncesi

Hakkari Belediyesi’ne kayyum/kayyım atanmasının ardından yaşanan gelişmeler, DEM Parti’nin düzenleyeceği mitingle protesto edilecek. 

Bugün saat 15.00’te başlayacak olan miting, ‘Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz’ temasıyla kent ormanına girişindeki otogar alanında yapılacak.

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanması ve Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış’ın hapis cezasına çarptırılmasına tepkiler sürerken, DEM Parti’nin çağrısıyla birçok farklı kentten gelen partililer, miting için Hakkari’ye ulaştı. 

Miting hazırlıklarının tamamlandığı ve kentte bir araya gelen kalabalığın seslerini duyuracakları bildirildi.

Mitingde, Demokratik Toplum Kongresi, Halkların Demokratik Kongresi, Demokratik Bölgeler Partisi liderleri ve DEM Parti Eş Genel Başkanları başta olmak üzere, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisinin katılım göstereceği açıklandı.

ENGELLERE RAĞMEN YÜRÜYÜŞLER DÜZENLENDİ

Kent dışından gelen binlerce kişi, Hakkari girişindeki engellemelere karşın kente ulaşmayı başardı. Tekser Mahallesi otogar alanında gerçekleştirilecek miting için üç farklı koldan yürüyüş düzenleneceği belirtildi.

MİTİNGDE YAPILACAK KONUŞMALAR

Mitingde, DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı ve diğer siyasi parti temsilcileri konuşma yapacak. Konuşmalarda, kayyum atamaları ve tutuklamalar protesto edilirken, demokratik hakların savunulması ve halkın iradesine sahip çıkılması mesajları verilecek.

..haberin devamı

KAYYUM ATANMASI PROTESTO EDİLECEK!

Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasına ve Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıdık Akış’ın tutuklanmasına karşı DEM Parti’nin düzenleyeceği miting, bugün saat 15.00’te başlayacak. 

Miting, ‘Belediyeler halkındır, gaspa izin vermeyeceğiz’ sloganı altında, kentin girişindeki otogar alanında gerçekleştirilecek.

Partililer, miting için birçok farklı kentten Hakkari’ye ulaştı. Hazırlıkların tamamlandığı ve mitingin büyük bir katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.

EŞBAŞKANLAR VE SİYASİ TEMSİLCİLER MİTİNGDE

Mitingde, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Bedran Öztürk, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Çengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi katılacak.

YÜRÜYÜŞ VE ENGELLEMELER

Kent dışından gelen binlerce kişi, Hakkari girişindeki engellemelere rağmen kente ulaşmayı başardı. Tekser Mahallesi otogar alanında yapılacak mitinge üç koldan yürüyüş düzenlenecek.

KONUŞMACILAR VE MESAJLAR

Mitingde, DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe ve diğer siyasi parti temsilcileri konuşma yapacak. Konuşmalarda, kayyum atamaları ve tutuklamalar protesto edilecek ve demokratik hakların savunulması mesajları verilecek.

..ayrıntılar gelecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler