1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’da Bir Evin Mutfağı Tamamen Yandı
Güvenlik ve Asayiş Toplantısı.. 'Sınır ve Düzensiz Göç' Masaya Yatırıldı!

Güvenlik ve Asayiş Toplantısı.. 'Sınır ve Düzensiz Göç' Masaya Yatırıldı!

Kars'ta Haziran ayının “İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı” Vali Ziya Polat'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Kars Valisi Ziya Polat'ın başkanlığında “İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.

Kars'ta Haziran ayının “İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı” Vali Ziya Polat'ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda önceki gün (27 Haziran) düzenlenen bu toplantıda, kolluk kuvvetlerinin halkın huzur ve güvenliğini sağlamak üzere il genelinde yürüttükleri genel asayiş-güvenlik çalışmaları ile sınır güvenliği ve düzensiz göç konuları değerlendirildi.

GENEL ASAYİŞ-GÜVENLİK ÇALIŞMALARI

PolitiKARS’ın derlediği bilgilere göre; Toplantıda, kolluk kuvvetlerinin Kars ili genelinde gerçekleştirdikleri genel asayiş-güvenlik çalışmaları ele alındığı; bu kapsamda, suç ve suçlulukla mücadele, toplum destekli polislik uygulamaları, trafik güvenliği gibi alanlardaki faaliyetler değerlendirildi.

SINIR GÜVENLİĞİ

Kentin huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınan tedbirler ve elde edilen sonuçlar masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca, Kars’ın sınır bölgesinde bulunan konumu nedeniyle kritik öneme sahip olan “sınır güvenliği” konusunun da görüşüldüğü ve ilgili kamu kurumları tarafından yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerin kapsamlı bir şekilde ele alındığı belirtildi.

DÜZENSIZ GÖÇ

Kars’ın coğrafi konumu sebebiyle sıklıkla karşı karşıya kaldığı düzensiz göç hareketleri ve bu konuda kolluk kuvvetleri ile diğer ilgili kurumlar tarafından yürütülen faaliyetlerin masaya yatırıldığı, göç hareketlerinin kontrol altına alınması ve barındırılması için alınan önlemlerin de toplantıda değerlendirildiği kaydedildi.

Kars Valisi Ziya Polat'ın başkanlığında gerçekleştirilen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nın kolluk kuvvetleri ve ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi açısından önemli bir platform oluşturduğu vurgulandı.

Düzenlenen toplantıya Kars İl Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Kars İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Cemal Kiper, ilçe kaymakamları ve yetkililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.