1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 230 Kiloluk Kadının Dramı
Güvenliğimizin En Büyük Tehdidi.. Kurban Bayramı Trafik Raporu!

Güvenliğimizin En Büyük Tehdidi.. Kurban Bayramı Trafik Raporu!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili boyunca yaşanan trafik olaylarıyla ilgili ayrıntılı bir rapor paylaştı.

A+A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili boyunca yaşanan trafik olaylarıyla ilgili ayrıntılı bir rapor paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafiğin, terör ve asayiş sorunlarının başında yer aldığını belirterek, bu alanda yürütülen çalışmaların önemini vurguladı.

Trafiğin ülkemizin en öncelikli güvenlik sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Önlenebilir halk sağlığı sorunu" olarak adlandırdığı trafik kazalarıyla mücadele etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

REKORLAR KIRAN TRAFİK

Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uyulması durumunda kaza sayılarının sürekli azalacağını söyledi. Bayram tatillerinde yollara çıkan araç sayısının artması nedeniyle trafik kazalarında da artışlar yaşandığına dikkat çeken Bakan, "Eğer trafik kurallarına uyarsak, inanın kaza sayıları sürekli azalacak" diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, özellikle uzun bayram tatillerinde ülke genelinde trafik akışının büyük ölçüde arttığını, yollara çıkan araç sayılarının ciddi oranda yükseldiğini ve maalesef trafik kazalarında da artışlar yaşandığını belirtti.

2024 Kurban Bayramı tatilinde 21 milyon 67 bin 377 aracın otoyolları kullandığı kayıtlara geçti. Bu rakam, 2024 Ramazan Bayramı'ndaki 11 milyon 236 bin 983 aracı oldukça geride bırakıyor.

DENETMELER ARTTIKÇA KAZALAR AZALIYOR

İçişleri Bakanı, "Değişmez bir gerçek var, denetim sayıları arttıkça, kaza oranlarında büyük düşüşler yaşanıyor" diyerek, trafik ekiplerinin sayısını artırdıklarını ve denetim faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını vurguladı. Ayrıca, radar sayılarını özellikle virajlı ve hız yapmaya müsait yollarda artırdıklarını belirtti.

KURBAN BAYRAMI'NDA YAŞANAN KAZALAR

Bakan Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 7 bin 216 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 72 kişinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 274 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 3 milyon 687 bin 894 aracın denetlendiğini, 47 bin 776 otobüsün kontrol edildiğini ve 215 otobüs kazası yaşandığını, 1 can kaybının olduğunu da belirtti.

ÖNLEM VE DENETİMLER

Bayram öncesinde "Hayatla yarışılmaz" ve "Yolun sonu bayram olsun" mesajlarını veren Bakan Yerlikaya, trafik ekip sayısını ve denetim sayılarını artırdıklarını belirtti.

Radar sayılarını da özellikle virajlı ve hız yapmaya müsait yollarda artırdıklarını vurgulayan Bakan, "Değişmez bir gerçek var, denetim sayıları arttıkça, kaza oranlarında büyük düşüşler yaşanıyor" dedi.

Trafik güvenliğinin ülkemizin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik kurallarına uyulmasının kaza sayılarını azaltacağını, denetim ve önlemlerin de bu konuda büyük önem taşıdığını ifade etti.

Kurban Bayramı tatilinde yaşanan trafik kazaları ve can kayıpları, bu konuda yapılması gereken çalışmaların önemini bir kez daha ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.