1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Grup Maçları Devam Ederken.. Euro 2024'te İlkler ve Enler!
Grup Maçları Devam Ederken.. Euro 2024'te İlkler ve Enler!

Grup Maçları Devam Ederken.. Euro 2024'te İlkler ve Enler!

Futbolseverlerin heyecanla beklediği Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024), grup maçlarıyla devam ediyor.

A+A-

Futbolseverlerin heyecanla beklediği Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, grup maçlarıyla devam ediyor.

Almanya’da düzenlenen Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, futbolseverlerin heyecanla beklediği ilk grup maçlarıyla başladı. 

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; organizasyon birçok ilke sahne olurken, coşkulu futbolseverlerin dünyanın dört bir yanından Almanya’ya akın etmesi, turnuvayı tam anlamıyla bir festival havasına soktu.

ARDA GÜLER, RONALDO’NUN REKORUNU KIRDI

A Milli Futbol Takımı’nın Gürcistan karşısında oynadığı ilk maçta 19 yaşındaki Arda Güler, gol atan en genç oyuncu rekorunu kırdı. 

Daha önce bu rekor, 19 yaş 128 günle Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo’ya aitti.

EN FARKLI AÇILIŞ MAÇI

Almanya Milli Takımı, EURO 2024’ün açılış maçında İskoçya’yı 5-1 yenerek turnuva tarihindeki en farklı açılış galibiyetini elde etti. 

Bu skor, organizasyonun heyecanını doruğa taşıdı.

NAGELSMANN: EN GENÇ TEKNİK DİREKTÖR

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, 36 yaş 327 günlükken takımının başında sahaya çıkarak turnuva tarihinin en genç teknik direktörü oldu.

YAMAL: EN GENÇ OYUNCU

İspanyol futbolcu Lamine Yamal, 16 yaş 338 günlükken Hırvatistan’a karşı mücadele ederek turnuva tarihinde forma giyen en genç futbolcu ünvanını kazandı.

BAJRAMİ’DEN EN HIZLI GOL

Arnavut oyuncu Nedim Bajrami, İtalya karşısında sadece 23 saniyede gol atarak Avrupa Şampiyonası tarihinin en hızlı golünü kaydetti.

SZOBOSZLAI: EN GENÇ KAPTAN

Macar futbolcu Dominik Szoboszlai, 23 yaş 234 günlükken Macaristan’ın kaptanı olarak sahaya çıkarak şampiyona tarihindeki en genç kaptan oldu.

RONALDO: 6 TURNUVADA OYNAYAN İLK OYUNCU

Portekiz’in yıldızı Cristiano Ronaldo, Çekya karşısında forma giyerek 6 Avrupa Şampiyonası’nda oynayan ilk futbolcu olmayı başardı. Aynı zamanda turnuva tarihinde en çok maça çıkan (26) ve en fazla gol atan (14) oyuncu konumunda bulunuyor.

PEPE: EN YAŞLI FUTBOLCU

Portekiz’in savunma oyuncusu Pepe, 41 yaş 113 günlükken Çekya maçında forma giyerek Avrupa Şampiyonası tarihinin en yaşlı futbolcusu ünvanını elde etti.

12 MAÇTA 34 GOL

EURO 2024’te şu ana kadar 6 grupta 12 maç oynandı ve takımlar toplam 34 gol attı. Maç başına ortalama 2,84 gol ile turnuva oldukça heyecan verici geçiyor. Almanya, ilk maçlar sonunda en golcü takım olarak öne çıkıyor.

EN FAZLA BİLET TALEP EDİLEN TURNUVA

EURO 2024, 50 milyondan fazla taleple organizasyon tarihinin en fazla bilet başvurusu yapılan turnuvası oldu. 

Toplam 2,7 milyon biletin yaklaşık 2,3 milyonluk kısmı genel satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler