Google Maps Kullanıcılarına Önemli Haber.. Konum Verileri Silinecek!

Google Maps Kullanıcılarına Önemli Haber.. Konum Verileri Silinecek!

Teknoloji devi Google, kullanıcıların geçmişe dönük konum verilerini sileceğini duyurdu. 

A+A-

Teknoloji devi Google, kullanıcıların geçmişe dönük konum verilerini sileceğini duyurdu. 

Bu adım, şirketin daha önce kişisel verilerin güvenliği ile ilgili endişeler nedeniyle kullanıcılardan daha az veri depolama taahhüdünün bir parçası olarak atıldı.

Google, kullanıcıların gizliliğini artırmak amacıyla konum geçmişi özelliğinde önemli bir değişikliğe gidiyor. 

GOOGLE KONUM VERİLERİNİ SİLECEK

PolitiKARS’ın ajanslardan derlediği bilgilere göre; Google Maps kullanıcılarına gönderilen bir e-postada, 1 Aralık 2024’e kadar konum geçmişlerinin depolanmaya devam edeceği, ancak bu tarihten sonra tamamen silineceği bildirildi.

VERİLER ARTIK BULUTTA DEĞİL, CİHAZDA 

1 Aralık 2024’ten itibaren, kullanıcıların konum verileri bulutta değil, yalnızca kullanıcıların cihazlarında depolanacak. 

Şirket, bu hamleyle kişisel verilerin gizliliği konusundaki endişeleri azaltmayı hedefliyor.

SEYAHAT GEÇMİŞİNİN İNDİRİLMESİ 

Kullanıcılar, 1 Aralık 2024’e kadar tüm seyahat geçmişlerini mobil cihazlarına indirme şansına sahip olacaklar. 

Belirtilen tarihten sonra ise kaydedilen bütün veriler buluttan silinecek ve Google’ın verileri kısa süre içinde silmeye başlayacağı ifade ediliyor.

“LOCATION HISTORY” ERİŞİMİ KAPANIYOR

Yapılan değişiklikle birlikte, kullanıcılar “Location History” (konum geçmişi) özelliğine artık internet üzerinden erişemeyecekler.

DAHA AZ VERİ DEPOLAMA POLİTİKASI 

Google, birçok kullanıcının kişisel verilerin güvenliği konusundaki endişeleri doğrultusunda, gelecek dönemde daha az veri depolayacağını ve bu politikalarına bağlı kalacağını daha önce belirtmişti.

GOOGLE HARİTALAR VE KİŞİSEL VERİLER

Google Haritalar, gidilecek yerleri bulma, yol tarifi alma, trafik durumunu kontrol etme gibi amaçlarla kullanılıyor. Ancak, Google Haritalar’ın kullanıcıların konum ve diğer kişisel verilerini depolaması, kişisel verilerin gizliliği ve güvenliği ile ilgili endişelere yol açıyor.

VERİ TOPLAMA POLİTİKASI

Google Haritalar’ın veri depolama politikası, kullanıcıların bilgilerini korumak ve kontrolünü kullanıcılara bırakmak için tasarlanmıştır. 

Google, hizmetlerini kullanırken topladığı verileri, kullanıcıların gizlilik ayarlarını düzenleyerek kontrol edebilecekleri bir şekilde yönetir.

Veriler, kullanıcılar tarafından silinene kadar veya belirli bir süre sonunda otomatik olarak silinene kadar saklanır. 

Google, verileri güvenli ve eksiksiz bir şekilde kaldırmak veya anonim olarak tutmak için belirli bir silme politikası uygular.

Kullanıcılar, Google Hesapları üzerinden kişisel bilgilerini düzenleyebilir, etkinliklerini silebilir ve içeriklerini yönetebilir.

Ayrıca, Google Haritalar’ın çevrimdışı özellikleri sayesinde, kullanıcılar haritaları indirip cihazlarında saklayabilir ve internet bağlantısı olmadan da navigasyon yapabilir.

Bu, kullanıcıların veri kullanımını azaltmalarına ve çevrimdışıyken de Google Haritalar’ı kullanabilmelerine olanak tanır.

Özetle, Google Haritalar’ın veri depolama politikası, kullanıcıların verilerini yönetme ve gizliliklerini koruma konusunda esneklik sağlar ve kullanıcıların gizlilik tercihlerine saygı göstermeyi öncelikler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.